Sve je spremno za drugi BiH PMI Forum „Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on“

- Advertisement -

Nakon uspješno organizovanog prvog BiH PMI Foruma u septembru 2019. godine, PMI Chapter u BIH s velikom radošću i uzbuđenjem odbrojava dane do drugog BiH PMI Foruma.

Kako je poznato od ranije, ove godine se BiH PMI Forum održava 15. i 16. aprila 2021. u online formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

S obzirom na veliku zainteresovanost i ograničen broj mjesta, savjetujemo da što prije izvršite prijavu i pridružite nam se na ovom velikom događaju za PMI BiH Chapter, ali i za sve one koje zanima projektni menadžment. Prijaviti se možete do 13. aprila putem zvanične web stranice Foruma. Stoga požurite i rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

BiH PMI Forum okupit će brojne svjetske stručnjake iz oblasti projektnog menadžmenta. Ovaj dvodnevni događaj pružit će učesnicima aktuelne informacije iz svijeta projektnog menadžmenta, a organizuje se s ciljem promovisanja važnosti istog u svim oblastima poslovanja te upoznavanja učesnika s najnovijim trendovima u oblasti vođenja projekata.

„Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on“ tema je ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Ideja je apsolvirati izazove na koje smo uspjeli odgovoriti u prethodnom periodu koji je bio zaista dinamičan i izazovan, sumirati ono što smo naučili, podijeliti iskustva i uspješne priče i sa svim naučenim odvažno krenuti naprijed.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Dini Merlinu pozlilo na Baščaršiji: Odvezla ga Hitna pomoć

Keynote Speaker je uvažena Lysa Morrison iz Velike Britanije. Tema Lysinog predavanja kojom će se na specifičan način osvrnuti na retrospektivu urađenog, vrlo je zanimljiva: „Gledajući unatrag, što možemo naučiti o važnosti emocionalne inteligencije u upravljanju projektima i vodstvu“.

Jedno od zanimljivijih predavanja bit će upriličeno drugog dana BiH PMI Foruma od strane Olivera Lehmanna iz Njemačke: „Projekti kao profitni centri – kada su projekti gotovi za kupce koji plaćaju“. Oliver je mag., ACE, PMP, trener za upravljanje projektima i projektnim poslovima s višegodišnjim iskustvom.

Drugog dana BiH PMI Forma bit će upriličena panel diskusija na temu: “PM Leadership | Nove vještine i stare vrijednosti: Usavršavanje za sada i budućnost”.

Kakvu ulogu igraju “power skills” u vođenju budućih projektnih timova i koji su od njih presudni za liderske uloge u bliskoj budućnosti? Na ova pitanja odgovore će dati učesnici panel diskusije: Anita Mahmić (Symphony), Naim Afgan (Zira) i Bojan Stanković (Prointer ITSS), a moderator diskusije je Adem Muminagić, član Upravnog odbora PMI BiH Chaptera.

PROČITAJTE JOŠ:  Državljanin Hrvatske poginuo u Derventi

BiH PMI Forum će ugostiti još nekoliko značajnih imena iz svijeta projekt menadžmenta koji će govoriti o svojim iskustvima u upravljanju projektima: Mersihu Lonić-Pašalić, Lejlu Vulović i Irfana Godinjaka, te renomirane voditelje projekata sa zavidnim iskustvom širom svijeta: Emraha Özdemira iz Turske, Catalin-Teodora Dogaru iz Rumunije i Stanislava Strešnjaka iz Hrvatske.

Podršku ovogodišnjem BiH PMI Forumu pružile su kompanije Symphony kao Gold sponzor, kompanije ZIRA, Prointer ITSS kao Silver sponzori te NBL Focus Formula, kompanije Verso, Ping i Authority Partners kao Bronze sponzori, kao i druge kompanije koje su prijatelji ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma.

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram i LinkedIn.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...