Šta smo naučili iz prethodnih iskustava i izazova u toku pandemije

- Advertisement -

Nakon uspješno organizovanog prvog BiH PMI Foruma u septembru 2019. godine i odličnih kritika tokom i nakon samog događaja, BiH PMI Chapter je uspješno organizovao i drugi BiH PMI Forum.

  1. i 16. aprila 2021. godine održan je drugi BiH PMI Forum na temu: „Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on”, u online formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom. Forum je organizovan s ciljem promovisanja važnosti projektnog menadžmenta u svim oblastima poslovanja i upoznavanja učesnika sa najnovijim trendovima u oblasti vođenja projekata.

Dvodnevni događaj simboličnog naziva okupio je vrhunske svjetske eksperte iz oblasti projektnog menadžmenta koji su s velikim zadovoljstvom apsolvirali izazove s kojim su se susreli u prethodnom periodu, podijelili stečena znanja i iskustva te učesnicima ponudili odgovore na brojna pitanja. Govorili su o liderstvu i timovima s visokim učinkom, strategijama za prevladavanje svakodnevnih izazova i rješavanju rizika i primjeni najboljih praksi iz agilnih metodologija upravljanja projektima.

Oba dana BiH PMI Foruma okupila su više od 100 učesnika koji su imali priliku poslušati zanimljiva predavanja. BiH PMI Forum je bio veoma dobra prilika za sticanje novih i unapređenje postojećih znanja iz oblasti projektnog menadžmenta, networking te razmjenu iskustava.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Prvi dan obilježila su odlična predavanja svjetskih eksperata iz oblasti projektnog menadžmenta: Stanislava Strešnjaka, regionalnog PMI mentora za regiju Centralne Evrope; Lyse Morrison, Keynote speakera BiH PMI Foruma, Emraha Özdemira, voditelja projekata iz Turske, te Lejle Vulović, voditeljice projekata iz BiH.

“Temelj uspješnih projekata jeste odlična komunikacija, tako da moramo biti kreativni u iznalaženju načina kako da omogućimo ljudima da i dalje održavaju normalne veze kako bi se međusobno inspirisali i motivirali da obave posao na najbolji mogući način”, istakla je Lysa Morisson kao jedan od ključnih izazova u projektnom menadžmentu.

Drugi dan BiH PMI Foruma nije zaostajao za prvim danom kada su u pitanju kvalitet i zanimljiva predavanja. Predavači drugog dana su bili: Mersiha Lonić-Pašalić i Irfan Godinjak, te renomirani voditelji projekata sa zavidnim iskustvom širom svijeta: Catalin-Teodor Dogaru iz Rumunije i Oliver F. Lehmann iz Njemačke.

Oliver F. Lehmann se u svom izlaganju dotakao budućnosti projektnog menadžmenta, te međukorporativnog načina izvođenja projekata.

“Bitno je ojačati odnose u timu, graditi i podržavati različite karaktere, biti efikasni i efektivni što je više moguće”, naglasio je Catalin-Teodor Dogaru, voditelj projekata iz Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar

Drugog dana drugog BiH PMI Foruma održana je i panel diskusija na temu: „PM Leadership | Nove vještine i stare vrijednosti: Usavršavanje za sada i budućnost“. Učesnici panel diskusije: Anita Mahmić (Symphony), Naim Afgan (Zira) i Bojan Stanković (Prointer ITSS) pokušali su dati odgovor na pitanja poput: “Kakvu ulogu igraju “power skills” u vođenju budućih projektnih timova i koji su od njih presudni za liderske uloge u bliskoj budućnosti”. Moderator diskusije bio je Adem Muminagić, član Upravnog odbora PMI BiH Chaptera.

Više informacija o ovogodišnjem završenom BIH PMI Forumu možete dobiti na https://forum.pmi.ba/

Podršku ovogodišnjem BiH PMI Forumu pružile su kompanije Symphony kao Gold sponzor, kompanije ZIRA, Prointer ITSS kao Silver sponzori te NBL Focus Formula, kompanije Verso, Ping i Authority Partners kao Bronze sponzori, kao i druge kompanije koje su prijatelji ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Oficijelni partner konferencije je bila agencija FOR FIVE dma.

Radujemo se sljedećoj godini i trećem BiH PMI Forumu.

Do tada, pratite novosti iz BiH PMI Chaptera putem naših društvenih mreža: Facebook, Instagram i LinkedIn.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...