Zvjezdan Misimović: Najbolji trenutak u karijeri? Doček u Sarajevu!

- Advertisement -

Igranju fudbala rekao sam zbogom i to je to, bila je prva reakcija Zvjezdana Misimovića (32), proslavljenog fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine u razgovoru za Anadolu Agency (AA). Ističe da je odluku donio nakon dugo razmišljanja i uz konsultacije s najbližima.

“Želim se posvetiti porodici, nadoknaditi izgubljeno vrijeme sa njima, jer svih ovih godina mnogo smo putovao i bili smo razdvojeni. Živjet ćemo u Minhenu i maksimalno ću im se posvetiti”, istakao je Misimović.

Zvjezdan Misimović: Najbolji trenutak u karijeri? Doček u Sarajevu nakon plasmana BiH na SP

– Titule sa Bayernom i Wolfsburgom –

Na pitanje šta će ubuduće raditi u fudbalu, odgovorio je:

“Znam šta neću raditi. Neću biti trener, jer to opet znači da bih stalno putovao, bio odvojen od svojih. Imam nekoliko opcija, pa ću vidjeti. Uglavnom, ostat ću u fudbalu, to je sigurno, ali na prihvatljiv način za moju porodicu i mene”.

Rekorder po broju nastupa u bh. nacionalnom timu postao je odigravši 84 utakmice u kojima je postigao 26 golova.

“Najdraži gol u reprezentativnoj karijeri mi je onaj iz slobodnjaka, kada smo u Oslu pobijedili Norvešku rezultatom 2:1”, kazao je Misimović, da bi najboljim trenutkom u karijeri izdvojio:

“Najbolji trenutak u karijeri? Dok sam živ neću zaboraviti onu noć i doček u Sarajevu u oktobru 2013. godine, nakon što smo u Kaunasu pobijedili Litvaniju i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Brazil”.

I danas smatra da je BiH mogla više prilikom svog prvog nastupa na Mundijalu, tj. da su izabranici tadašnjeg selektora Safeta Sušića bili kadri izboriti plasman u osminu finala.

PROČITAJTE JOŠ:  Izgorjela kuća u Derventi

Za prvi tim Bayerna iz Minhena virtuoz sa loptom odigrao je tri utakmice, a za drugu postavu bavarskog giganta 102 meča postigavši 44 gola. Bio je jedan od glavnih igrača i kreatora igre Bochuma, Nurnberga, ali i Wolfsburga, gdje je u tandemu sa reprezentativnim kolegom Edinom Džekom osvojio titulu prvaka Njemačke.

“Bilo je sjajno osvojiti titulu sa Wolfsburgom. Međutim, to malo ljudi zna, ali nije to bila moja jedina ‘salatara’ u Njemačkoj. Prvak sam bio i sa Bayernom i to 2003. godine pobjedom baš na gostovanju kod Wolfsburga, te mi je i to jedan od dražih trenutaka u karijeri”.

– Možda još jedan Misimović zaigra za BiH –

Osim u Njemačkoj igrao je za turski Galatasaray. Doduše kratko, jer je zbog svađe sa tadašnjim trenerom Rumunom Gheorge Hagijem bio primoran napustiti tim iz Istanbula.

PROČITAJTE JOŠ:  U Bihaću izboden Arnel Bulić, nekadašnji vicešampion svijeta u kikboksu

“Ne žalim zbog odlaska u Tursku. Možda Bundesligu nikada ne bih napustio, ali me Wolfsburg nije htio prodati drugom klubu u Njemačkoj, pa samo odlučio preći u Galatasaray. U Turskoj je veliki pritisak na igrače, ali i to sam znao i bio je moj izbor. Žao mi je što se nisam više zadržao u Galati. No, takva je bila sudbina. Nikome ništa ne zamjeram”, kaže Misimović, naglasivši kako mu je drago da se okušao i u Rusiji (Dinamo Moskva) i Kini (Guizhou Renhe):

“Bilo je zanimljivo boraviti u toliko različitih zemalja. Mnogo sam naučio o tamošnjim ljudima, njihovim kulturama i to je moje životno bogatstvo. Kažem, apsolutno ne žalim ni za čime u karijeri. Neke stvari su mogle biti možda nekada bolje, ali u životu nije uvijek onako kako želite. Okrenuo sam stranicu u životu i sada ću posebno uživati. Sa porodicom ću živjeti u mom rodnom gradu Minhenu”, pričao je Misimović u razgovoru za Anadolu Agency.

Zvjezdanov devetogodišnji sin Luka već sada iskazuje igrački potencijal.

“Imat će podršku moje supruge i mene. Neka igra, pa ko zna možda još jedan Misimović bude reprezentativac Bosne i Hercegovine”, kroz smijeh zaključio je Misimović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...