Zračenje Wi-Fi mreže štetno

0
Zračenje Wi-Fi mreže štetno, Life.ba

Zračenje Wi-Fi mreže štetno, Life.baIstraživanje nizozemskih znanstvenika pokazalo je da zračenje Wi-Fi mreže oštećuje drveće koje se nalazi u blizini bežičnog routera. Alarmantni podaci ovog istraživanja ukazuju da Wi-Fi zračenje oštećuje koru drveta i uzrokuje opadanje lišća, a sada se postavlja pitanje utječe li negativno i na ljudsko tijelo, piše Daily Mail.

Građani nizozemskog gradića Alphen aan den Rijna prije pet godina su zatražili da se provede istraživanje kako bi saznali što dovodi do čudnih izraslina na gradskom drveću.

Istraživanje koje su proveli istraživači na Sveučilištu Wageningen pokazalo je da 70 posto drveća u urbanim područjima ima iste simpome, dok je 10 posto imalo te simptome prije pet godina. 20 stabala bilo je izloženo raznim vrstama radijacije u periodu od tri mjeseca, a stabla najbliža izvoru WiFi radio valova dobila su neobično svjetlucave listove.

Znanstvenici su također otkrili da Wi-Fi zračenje usporava rast kukuruza.

Na istraživanje je reagirao nizozemski ured za antene, upozoravajući da se radi o ranim rezultatima testova, te da nikako na osnovu njih ne treba donositi zaključke. Pritom su naveli da su prethodna istraživanja pokazala suprotno, što bi možda značilo da je istraživanje nepravilno provedeno.

Iako stručnjaci naglašavaju da rezultati istraživanja nisu još službeno potvrđeni, istraživanje će biti razmatrano na konferenciji u veljači sljedeće godine. U BBC-jevom dokumentarnom filmu iz 2007. godine su objavljeni podaci da je Wi-Fi zračenje čak pet puta veće od zračenja mobilnih telefona.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)