Zmajevi nisu uspjeli predstaviti nove dresove: Bizaran propust prethodio svemu

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Bukureštu zaigrala u nikad viđenim kataloškim primjercima dresa iz 2018. godine jer se dogodio propust s dobavljačem opreme.

Kompanija Adidas spremila je impresivne dresove za reprezentaciju BiH koje će Zmajevi nositi u narednom periodu. Predstavljanje je trebalo biti sinoć, ali se nije dogodilo zbog propusta.

Naime, specijalizovana stranica Footy Headlines, koja se bavi isključivo dresovima reprezentacija i nogometnih klubova, otkrila je kako trebaju izgledati dresovi reprezentacije BiH. U međuvremenu je na zvaničnoj stranici Adidasa ovaj dres moguć za kupovinu čime je potvrđeno pisanje Footy Headlinesa.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

No, predstavljanja nije bilo. Razlog je propust kompanije i to što je isporuka Adidasa kasnila. Na kraju su Zmajevi morali nastupiti u dresovima iz 2018. godine koji nisu predviđeni za utakmice, odnosno kataloški primjer koji se nije koristio za nastupe.

Novi dres reprezentacije BiH (Foto: Footy Headlines)
                    Novi dres reprezentacije BiH (Foto: Footy Headlines)

“Ono što je zanimljivo je da, uprkos otkrivanja kompleta Adidasove opreme ranije ovog mjeseca, reprezentacija biH nosila kataloške dresove. Razlog je to što Adidas ima probleme s dostavom domaćih i gostujućih dresova za BiH”, navodi Footy Headlines.

PROČITAJTE JOŠ:  Objavljena prognoza do 7. maja: Vraćaju se temperature do 29 stepeni

Ono što je zanimljivo ovoj stranici i jeste to što je BiH protiv Crne Gore dva puta igrala u istim dresovima u Ligi nacija ove sezone, a da se dres razlikuje u dvije utakmice protiv Rumunije iako su Rumuni nastupili u istoj, žutoj kombinaciji.

U novom dresu reprezentacija BiH će sigurno igrati naredne godine kada krenu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U međuvremenu je zakazana i sporna utakmica protiv Rusije, ali je još uvijek upitno da li će biti odigrana jer ugovor i dalje nije potpisan.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...