Zbog snježnih padavina obustavljen teretni saobraćaj na MP Drvar-Bos. Petrovac

- Advertisement -

Zbog novih sniježnih padavina trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar – Bosanski Petrovac, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima zapadne Bosne, a izdvajamo putne pravce: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23.00 do 04.30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

PROČITAJTE JOŠ:  Bh. državljanin uhapšen na graničnom prelazu Slavonski Šamac s 2,2 kilograma marihuane

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

PROČITAJTE JOŠ:  Isak reagovao na Nešićeve prozivke zbog Kontakt tačke: Provalili smo vas, vi imate ulogu sekretarice

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...