Zbog snijega u Bosanskom Grahovu proglašena elementarna nepogoda

- Advertisement -

Zbog obilnog snijega koji je ovih dana napadao na području općine Bosansko Grahovo u utorak je u toj općini proglašeno stanje elementarne nepogode, potvrdio je Feni načelnik Bosanskog Grahova Uroš Đuran.

Po njegovim riječima, uslijed sniježnih nanosa blokirano je na desetke naseljenih mjesta, a danas su uspjeli nekoliko njih odblokirati uz pomoć velikog radnog stroja dok je većina mjesta oko Bosanskog Grahova još odsječeno.

PROČITAJTE JOŠ:  Prvi put se oglasila majka nestale djevojčice Danke Ilić: Samo da se vrati živa i zdrava

Đuran je kazao kako očekuje da će se tijekom sutrašnjeg dana očistiti do naselja oko Velikog i Malog Tičeva, Tiškovca i Stožišta pa sve do Uništa.

Dodao je da su u kontaktu s mještanima spomenutih naselja s tim da su uspjeli odblokirati lokalnu prometnicu do naseljenog mjesta Zebe gdje su uspješno evakuirali dvije starije bolesne osobe.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija o bombi bačenoj na kuću načelnika Irfana Čengića: Oštećena dva automobila i dva stambena objekta

Pošto je na ovom dijelu napadao snijeg visine od oko 80 cm, načelnik napominje kako nemaju adekvatnu mehanizaciju za čišćenje tako da su morali angažirati jedan privatni i jedini u ovoj općini veći radni stroj.

“Bitno je da je snijeg prestao padati što će sutra olakšati mehanizaciji da dođe do ostatka blokiranih sela”, istaknuo je Đuran.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...