Zavirite u Under, najveći podvodni restoran

- Advertisement -

Kada biste voljenoj osobi ponudili večeru u Underu, makar parovi u Sarajevu bi pomislili na klub Underground, ali radi se o najvećem podvodnom restoranu i naravno ne nalazi se u BiH.

Prvi evropski podvodni restoran, i najveći na svijetu, otvoren je nedavno u Norveškoj.

Dizajniran od strane Snøhette, “Under” se nalazi na pola uronjen u more i ima tri stope debelih zidova dizajniranih da izdrže neobična i često nemirna mora ovog područja.

Under - Foto: Andre Martinsen / Visit Norway
Under – Foto: Andre Martinsen / Visit Norway

Gosti u Underu mogu da gledaju u morski život kroz panoramski prozor od cca.11 x 5 metara u trpezariji, gdje se svake noći nalazi između 35 i 40 gostiju. Na morskom dnu instalirano je prigušeno osvjetljenje tako da gosti mogu vidjeti morski život u svim vremenskim uvjetima.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

Prema riječima Arne Marthinsena, projektni menadžer SubMar grupe, koji je odgovoran za pomorske operacije projekta, Under je jedinstven među ostalim podvodnim strukturama.

google maps

“Ono što ga čini tako komplikovanim i jedinstvenim je činjenica da to neće biti jednostavan, betonski spremnik, već nevjerojatan, jedinstven doživljaj za ljude zbog lokacije, arhitekture, interijera, podvodnog pogleda. i naravno ukusnu kuhinju, ”rekao je Marthinsen u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

Kuhinja je, naravno, morska hrana. Danski kuhar Nicolai Ellitsgaard Pedersen će kreirati lokalno pripremljena jela koja uključuju bakalar, jastog, dagnje i kelp tartufa, koji je lokalna vrsta morske trave koja izgleda i ima okus tartufa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...