HronikaLife news

Zabrinjavajuća konstatacija premijerke Srbije: Dovedeni smo na ivicu rata na Kosovu

0
Zabrinjavajuća konstatacija premijerke Srbije: Dovedeni smo na ivicu rata na Kosovu, Life.ba

Premijerka Srbije jutros je na beogradskom aerodromu otvorila novu zračnu liniju između Beograda i Tianjina u Kini.

Tom je prilikom komentirala i napetu situaciju na Kosovu.

– Danas imate ovakav dan, prekrasan dan, nešto na čemu smo radili više od dvije godine, uvođenje direktne linije našeg prijevoznika s Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. stoljeće. Imamo investitore, radna mjesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, a stalno vas neko vraća u 18. stoljeće. I mislim da je sve što je Kurti radio opasnost ne samo za Srbe, nego za Albance, za cijelu Evropu i da je to politika 19. stoljeća. – rekla je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ:  Razbojnik napao radnicu mjenjačnice: Oborio je na pod i pokušao oteti pazar

– Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata. Nije to uradio sam. Oni ne štite Srbe na Kosovu. Mi sada već svakodnevno vidimo kršenja Kumanovskog i Briselskog sporazuma. Zbog toga smo veoma blizu tome, Vučić će danas dati više informacija, da zatražimo povratak naših snaga na Kosovo – dodala je.

– Dovedeni smo na ivicu oružanog sukoba. Doveo nas je jedan neodgovoran pojedinac. Predsjednik Vučić je o tome govorio više od 10 puta. Taj čovjek, Kurti, svaki dan donosi određenu nestabilnost. Dovoljna je samo iskra. Ne mogu razumjeti ni NATO, ni KFOR, ni EULEX, jer na prostoru Kosova nemate vladavinu prava niti zajamčena osnovna ljudska prava – zaključila je premijerka Srbije Brnabić.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)