Zabranjeno pušenje u Coloseumu

0
Zabranjeno pušenje u Coloseumu, Life.ba

Zabranjeno pušenje u Coloseumu, Life.baPo prvi put u Coloseum club-u, za sve ljubitelje domaćeg rock-a, Zabranjeno pušenje priređuje dernek za pamćenje!

Popularnost ovog benda traje već decenijama, a neke od njihovih pjesama žive slavno poput himne! Ulaz 5KM. Konzumacija hrane i / ili pića 40KM. Zabranjeno Pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu “Ulicu Fuada Midžića” u kvartu Koševo.

Sačinjavali su je tadašnji srednjoškolci i prijatelji iz ulice: Nenad Janković (Dr. Karajlić; klavijature), Davor Sučić (Sejo Sexon; gitara), Zenit Džozić (Fu-Do; bubnjevi), Mladen Mitić (Munja; bas gitara), Dražen Janković (Seid Little Karajlić; klavijature), Ognjen Gajić (saksofon, flauta), Mustafa Čengić (Muče; solo gitara) i Zoran Degan (Poka; sinthesizer), a grupu je od početka svojom prisutnošću darivao i gospodin Elvis J. Kurtović kao rezervni igrač. Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom, koja je tada bila tek u nastanku.

Posljednjom turnejom su obilježili 30 godina rada grupe. Iza sebe grupa “Zabranjeno pušenje” ima devet studijskih albuma, zatim tri kompilacije, te dva “live” albuma. Posljednji (deveti studijski) album ‘Muzej revolucije’ od strane kritičara ocijenjen je s razlogom najvišim ocjenama, jer je riječ o jednom od najboljih albuma u njihovoj karijeri. Nakon singla ‘Modni guru’, također su izbacili i hit ‘Ustanova’ koji je također doživio uspjeh na domaćim i regionalnim top ljestvicama.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.