HronikaLife news

(VIDEO) Za vatrogasce na A1 napravljen hitan koridor, automobil sa švicarskim tablicama se napravio pametan pa ga slijedio

0
(VIDEO) Za vatrogasce na A1 napravljen hitan koridor, automobil sa švicarskim tablicama se napravio pametan pa ga slijedio, Life.ba
Foto: Prometne zgode i nezgode/Facebook

Oni u lijevoj traci pomakli su se lijevo, ovi u desnoj – desno. I vatrogasno vozilo je bez većih problema prošlo kroz sredinu. Ali čekaj malo! Nije gotovo. Ide još netko kroz hitni koridor!

Da bi interventna vozila brzo i sigurno stigla do mjesta nesreće te mogli pomoći unesrećenima, a time u većini slučajeva i spasiti nečiji život, potrebno je omogućiti njihov što brži i sigurniji prolazak formiranjem tzv. hitnog koridora tako da se vozila koja se nalaze u desnoj traci pomaknu što više udesno, a vozila koja se nalaze u lijevoj traci što više ulijevo.

‘Imao je švicarske tablice’

Jednostavno je. I obavezno. Stvaranje hitnog koridora propisano je i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, čl. 152. Jedan takav koridor napravili su nekidan vozači na autocesti A1. Ali ono što se dogodilo nakon što je vatrogasno vozilo prošlo kroz taj koridor je stvarno teško za povjerovati. Video je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode.

– Ja sam u ovom srebrnom automobilu koji je napravio koridor. U zadnji čas vidjeli smo budalu sa švicarskom registracijom kako prolazi kroz sredinu, nakon vatrogasnog vozila. Nevjerojatno! To je bilo u nedjelju – javio nam se čitatelj.

LIFE:  (FOTO) Prvak u ležanju razlupao redakciju cg. portala

‘Jel tak vozi i u Švicarskoj?’

Hitni koridor ovdje je napravljen prema pravilima. Oni u lijevoj traci pomakli su se lijevo, ovi u desnoj – desno. I vatrogasno vozilo je bez većih problema prošlo kroz sredinu. Ali čekaj malo! Nije gotovo. Ide i bijeli Porsche. Ravno kroz sredinu. Kroz hitni koridor!

Primijetio je to vozač ispred njega i vratio se iz formacije hitnog koridora natrag u svoju traku pa vozač bijelog Porchea više nije mogao proći. Za njega je vožnja kroz hitni koridor završila. Morao je, kao i ostali smrtnici, čekati u koloni.

Popljuvali su ga u komentarima ispod snimke.

  • – Možda je č’oek mislio da se njemu sklanjaju. Ipak kupio Poršeja pa krenu u ‘rvatsku namore.
  • – Jel tak vozi i u Švicarskoj?
  • – Tablica je švicarska, ali baš me zanima tko vozi.
  • – Odvalit mu kaznu da se use*e.
  • – Uzet mu Porschea trajno i oderat globu.

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.