Video: Tom Hardy kao Venom

- Advertisement -

Svijet ima već dovoljno superjunaka i ovo nije priča o njima

Nakon svih klasičnih superjunaka kojih je Hollywood već pun, i u BH kina nam dolazi jedan sasvim drugačiji superjunak – Venom.

Venom je najneobičniji junak ili antijunak kojeg jedva čekamo vidjeti na velikom platnu, naročito jer ga je utjelovio Tom Hardy.

A koliko je zaista strašan i zašto njegova pojava utjeruje strah u kosti imate priliku uvjeriti se već od 4.oktobra.

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o Spider-Manu, Venom je zasluženo dobio vlastito filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova. Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima.

Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni negativci. Nekad je teško razaznati razliku a ta razlika je Venom.  Ove jeseni vidjet ćemo da čak i negativci imaju svoja dva lica i da se ponekad iza najvećeg negativca krije veliki junak.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Kada lik Eddiea Brocka u svom novinarskom istraživanju postaje domaćinom vanzemaljskog bića on postaje Venom. Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada netko drugi određuje, a svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti.

Osim Tom Hardyja, glumačku postavu pojačala je i prelijepa Michelle Williams u jednoj od glavnih uloga dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Fleischer, poznat po odličnom  balansiranju između komedije i zabave (Dobrodošli u zemlju zombija).

Lik Venoma osmišljen je 1988. g. od strane pisca Davida Michelinea, te crtača Todda McFarlanea i Mikea Zecka. Venom je izvanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvrat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. antijunak a zatim gotovo pravi junak.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi Svjetsku premijeru filma u sva BH kina od 04.oktobra i to multiplexe Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici, Cinestare u Mostaru, Tuzli i Bihaću, te Andrićgradu u Višegradu te kina u Prijedoru, Foči i Trebinju a film će vrlo brzo obići i ostatak gradova u BiH. U Sarajevu i Banja Luci će 04.oktobra biti upriličene i posebne projekcije filma za najveće fanove Venoma a ulaznice su već u prodaji na blagajnama kina.

Već za 08.novembar Con film najavljuje otvaranje novog filmskog hita, trilera „The Girl in the Spider’s Web“ oslonjenog na novi nastavak literarnog bestseller serijala Millenium.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...