(VIDEO) Svečani doček za ekipu FK Zvezdare u Beogradu nakon incidenta u Sarajevu

- Advertisement -

U Sarajevu se za vikend održavao fudbalski turnir za djecu na kojem su se desili incidenti o kojima čitav region bruji. Prvo su dječaci iz Splita pjevali “Ubij Srbina”, a onda je došlo do sukoba roditelja djece koja igraju za FK Zvezdaru i navijača. Jedan roditelj je lakše povrijeđen, a sarajevska policija je lišila slobode 10 osoba.

Rano jutros u Beograd se vratila ekspedicija FK Zvezdara koju su činili treneri, dječaci i njihovi roditelji. Ekipa dječaka rođenih 2012. godine osvojila je drugo mjesto na Ilidži, dok su dvije godine stariji dječaci bili treći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KARIÑO (@steffan_kariic)

Ekipi koja se vratila iz Sarajeva upriličen je svečani doček, uz vatromet i bakljadu, što se može vidjeti na Instagram profilu Stefana Karića, koji se predstavlja kao direktor FK Zvezdara. Upravo je on bio najglasniji u organizaciji “dočeka za heroje”, a pogledajte kako je to izgledalo…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moja Zvezdara (@moja.zvezdara)

– Junaci sa Zvezdare osvojili tri trofeja. Poslije napada, suzavaca, ubadanja, srpska djeca se vraćaju kao pobjednici. Djeca iz Beograda, koju je jučer napala grupa huligana sa fantomkama, su na međunarodnom juniorskom turniru u fudbalu osvojila tri trofeja. Oni se uzdignute glave vraćaju u Beograd – piše u objavi na Instagram stranici Moja Zvezdara.

Također, na putu za Beograd sinoć je načelnik Općine Sokolac Milovan Bjelica dočekao mlade fudbalere, trenere i roditelje i častio ih večerom, piše Crna-hronika.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...