HronikaLife news

(VIDEO) Šta je poručio Muriz Memić nakon oslobađajuće presude optuženim za ubistvo njegovog sina?

0

Sud Bosne i Hercegovine danas je oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Sud BiH je tako oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ. Mutap), Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. Sud je naložio vraćanje oduzetih predmeta optuženima u ovom slučaju, prenosi RadioSarajevo.ba.

Muriz Memić je odmah po izlasku iz Suda BiH, citirao stihove Đorđa Balaševića: “I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jediniac, mater svima ko god i štagod pokuša.”

“Još jednom, mater svima!”, kazao je Muriz Memić pa je istaknuo kako se nije razočarao: “Nije ovo prvi put Sudu bih da oslobađa optužene.”

On je stava da je ovo namjerno urađeno tužiocima BiH koji su živote dali za ovaj slučaj. Zahvalio se onima koji su otvorili i počeli istragu.

PROČITAJTE JOŠ:  Mladić iz Teslića osumnjičen zbog tuče u kafiću: Šutao muškarca nogama po glavi i tijelu, a zatim ga pogodio patikom

“Idemo mi dalje. Meni je žao građana koji su došli iz svih dijelova BiH, ali sigurno nećemo stati”, rekao je Muriz Memić, a onda je kazao sljedeće:

“Šaljem poruku ilidžanskim begovima i ratnim profiterima – doći ćemo po njih, sigurno.”

Na ove njegove riječi uslijedili su pokliči okupljenih građana “tako je” i “lopovi, lopovi”.

“Ne može neko biti ubijen, a da ubica ne odgovara. Zašto Alisinog oca nikad nije interesovalo ko je udario Alisu? Nisam klonuo, nisam razočaran, od ovog suda očekivano…ide istraga dalje, neću ni ja stati, ni Ifet, ni Arijana, a ni građani”, poručio je Muriz, kazavši da je ova presuda pokazala “kolika smo država uoči Dana državnosti”.

Potom je govorila Arijana Memić.

“Nisu časni, nisu pravedni, svi ćemo, pa i oni, doći pred jednog pravednog, najpravednijeg sudiju, a kad dođu – teško se njima. Sedam godina crkavamo, a dok je nepravednih i neposobnih, podobnih, korumpiranih sudija ovako će nam svima biti”, rekla je vidno potresena sestra Dženana Memića.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Tuka govorio o nastupima za BiH, pa se emotivno slomio

Potom je poručila “tek će sada da vide ko smo i šta smo i koliko snage imamo”.

Novinare je zamolila da prate ovaj slučaj do kraja, “samo onako kako jeste” i za kraj je rekla: “Kad bismo odustali mi bismo odustali od Dženana”.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)