(VIDEO) Scena Đokovića kada se iscrpljen trese na klupi postala popularna na društvenim mrežama: Nisam htio odustati

- Advertisement -

Srbijanski teniser Novak Đoković (8. ATP) pobijedio je u trećem kolu grupne faze ATP Finalsa u Torinu Rusa Daniila Medvedeva (5. ATP) i prošao u polufinale, a scena kada se iscrpljen tresao na klupi postala je popularna na društvenim mrežama i još jednom je pokazala kakav je “mentalni stroj”.

U jednom trenutku, kada je Đoković došao na klupu, izgledao je iscrpljeno i kao da će se svakog trenutka srušiti na pod, sjeo je na stolicu i jedva je disao, nakon čega se peškirom prekrio preko glave. Ruke su mu drhtale, pa se u tom trenutku čak i polio vodom po glavi kako bi došao sebi.

Iako je u karijeri odigrao ogroman broj velikih i teških mečeva, čini se da je onaj sinoćnji u Torinu bio jedan od fizički najzahtjevnijih za tenisera iz Srbije, a iako nije imao neku pretjeranu rezultatsku važnost, nakon mukotrpnog meča uspio je doći do pobjede i na najbolji mogući način najaviti polufinale.

Problemi za Đokovića krenuli su krajem drugog seta kada je imao problem s očima, zbog čega je pozvao liječnika, no unatoč tome i velikom umoru koji se vidio na njegovom licu, nije želio odustati i onda se na sebi svojstven način “digao iz pepela” i uspio odraditi meč do kraja, čak i doći do pobjede.

PROČITAJTE JOŠ:  Prodata najskuplja krava na svijetu

“U trećem setu se nisam osjećao dobro fizički, jako sam se mučio. To je ipak bitka, a bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspio pronaći neophodnu energiju i fokus da se vratim u meč”, rekao je Đoković koji se nakon svakog poena mučio da “dođe do daha” i nastavio:

“Nisam htio odustati. Ne znam kakva su pravila. Da sam kojim slučajem odustao, ne znam da li bih mogao igrati dalje. Ovaj meč je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želio pobijediti, bez obzira što sam već prošao u polufinale.”

PROČITAJTE JOŠ:  Bosansko Grahovo: U prevrtanju traktora poginuo radnik

Đoković je, kao što je navedeno, već ranije osigurao prvo mjesto u Crvenoj grupi te će u polufinalu igrati protiv Amerikancem Taylorom Fritzom (9. ATP) koji je bio drugoplasirani u Zelenoj grupi. Ovo polufinale je na programu u subotu u 14 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...