Velika tragedija: Fudbalera ubio pijani vozač, auto mu se zapalilo

- Advertisement -

Mladi fudbaler Eugene Quaynor (23) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Americi. Tragične vijesti potvrđene su od strane tamošnjih medija i sve se dogodilo u Oklahomi na jednoj raskrnici. Pijani vozač udario ga je otpozadi, poslije čega se njegov auto zapalio, a prolaznici nisu uspjeli da ga spasu.

Kako se navodi, saobraćajka se dogodila na jednoj raskrnici. “Quaynorov auto je na semaforu otpozadi udario drugi automobil. Udarac je bio toliko jak da je proletjeo kroz raskrnicu i udario u potporni zid. Auto se zapalio, prolaznici koji su se našli tu pokušali su sve. Gađali su kamenjem staklo u pokušaju da ga razbiju i da ga izvuku, ali je plamen bio previše jak. Kada su policija i hitna pomoć stigli, mogli su samo da konstatuju smrt. Vozač džipa je jedva stajao na nogama i bio je u vidno alkoholisanom stanju”, navodi lokalna televizija iz Oklahome “KJRH”.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki uspjeh gimnazijalaca iz Sarajeva: Osvojili dvije bronzane medalje na međunarodnom informatičkom takmičenju

Potvrđeno je i da je istraga u toku poslije čega će biti donijeta odluka o podizanju optužnice. Eugene Quaynor je odrastao u Gani, počeo je da igra fudbal za univerzitet “Oral Roberts” 2019. godine i brzo je postao kapiten tima. “U žalosti smo zbog smrti našeg studenta i sportiste. Quaynor je bio naš kapiten i spremao se da ostavi trag u svijetu. Njegov zarazni osmijeh će nam nedostajati, ali ga nikada nećemo zaboraviti“, poručili su sa tog univerziteta, prenosi Mondo.

PROČITAJTE JOŠ:  Osumnjičeni za ubistvo priznao da je zadavio malenu Danku Ilić: Otkrio ko mu je pomogao da se riješi tijela

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...