Velika pobjeda za tuzlansku ekipu: Sloboda savladala Sarajevo u Banovićima

- Advertisement -

Fudbaleri Slobode danas su na Gradskom stadionu u Banovićima savladali Sarajevo rezultatom 2:0 u susretu 17. kola m:tel Premijer lige BiH.

Uslovi u Banovićima i nisu bili baš najbolji, pa na otvaranju ovog meča nije bilo nekih pretjeranih uzbuđenja, a onda je Sarajevo imalo jedan slobodan udarac sa 25 metara. Međutim, lopta je nakon udarca Mustafića završila u živom zidu.

Isti igrač je u 15. minuti šutirao sa 16 metara, ali njegov udarac je zaustavio Šahinović, da bi tri minute kasnije zbog povrede teren morao napustiti Osmić.

Osmića je nenamjerno kopačkom u glavu udario Adnan Džafić, a onda je fudbaler Slobode krvave glave morao napustiti igru, da bi umjesto njega ušao Hadžibeganović.

U 21. minuti desio se novi prekid zbog kojeg je Dragan Petrović nakratko prekinuo meč, budući da je Avramovski ostao na zemlji nakon što je dobio žestok udarac u glavu, ali je on smogao snage i nastavio je sa igrom.

Bordo klub je sredinom prvog poluvremena krenuo po izjednačenje, ali je ostavljao i mnogo prostora domaćoj ekipi da razvije kontranapade, što se i desilo kada je jednu loptu povukao Vranješ, ali ga Delić nije dobro uposlio i propala je dobra prilika za Tuzlake.

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog jakih udara vjetra u BiH na snazi narandžasti meteoalarm

Igrala se 38. minuta kada je Sarajevo konačno stvorilo neku ozbiljnu priliku, ali je Musa iz dobre situacije loše šutirao, a nakon toga je uslijedio novi kontranapad ekipe sa Koševa.

Grešku jednog igrača Slobode na sredini terena nije iskoristio Đokanović, koji je pogodio stativu i na taj način je propala odlična šansa za Sarajevo.

Pred kraj prvog poluvremena, Čataković je izašao sam pred Bukvića, ali njegov udarac je odbranio golman Slobode, što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom dijelu susreta u Banovićima.

Drugo poluvrijeme utakmice između Slobode i Sarajeva je počelo prilikom za tuzlansku ekipu. Vranješ se u jednoj situaciji sjajno oslobodio Trake i šutirao, ali je Šahinović na vrijeme skratio ugao, te je uspio da odbrani njegov udarac.

Nakon toga se igralo otvoreno na obje strane i igrala je djelovala dosta življe nego što je to bilo u prvom dijelu ovog susreta, pa je u jednoj situaciji Mehmedović napravio veliku glupost, prenosi Sport1.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničkim rudarima počela isplata plata i toplog obroka

U kontri je igrač Slobode mogao da uposli Vranješa, koji je bio slobodan, ali je oklijevao i upropastio je veliku priliku, da bi nakon toga Sarajevo zaprijetilo, ali je jedan igrač Bordo kluba poslao loptu van terena.

Izmjenama koje je u periodu od 59. minute, pa do 66. minute izvršio Emir Obuća, kada su u igru ušli Varešanović, Ikić, Mulahusejnović, Salčin i Ahmetović, Bordo klub je pokušavao da dođe do izjednačujeg gola, ali u tome nije uspio.

Igrala se 75. minuta kada je Ahmetović uputio jednu loptu u protivnički šesnaesterac, ali je Kapetanović otklonio opasnost ispred svog gola.

U posljednjih desetak minuta igre susreta u Banovićima, igralo se konstantno na polovini terena Slobode, a onda je u 81. minuti tuzlanska ekipa ponovo imala sreće. Nakon duge akcije, Avramovski je iskosa šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Poslije toga je promašaje Sarajeva iskoristila Slobode i to u 88. minuti, kada je tuzlanska ekipa došla do drugog gola na današnjem susretu. Husejinović je centrirao, Šahinović napravio veliku grešku, koju je na kraju iskoristio Kapetanović.

FK Sloboda – FK Sarajevo 2:0 (Mehmedović 11‘, Kapetanović 88‘).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...