Vazdušne utrke: Paul Bonhomme slavio u New Yorku

0
Vazdušne utrke: Paul Bonhomme slavio u New Yorku, Life.ba

Vazdušne utrke: Paul Bonhomme slavio u New Yorku, Life.baU petoj ovosezonskoj Red Bull Air Race utrci u New Yorku slavio je Britanac Paul Bonhomme. On je u spektakularnoj izvedbi pred 75 hiljada gledalaca oduševio članove žirije i sasvim zasluženo takmičenje završio uzdignutih ruku.

Ovim trijumfom postavio je još jedan rekord. Naime, Bonhomme je po dvanaesti put zaredom završio na podijumu za medalje, što niko prije njega nije uspio.

Drugo mjesto pripalo je njegovom sunarodnjaku  Nigelu Lambu (od pet utrka treći put drugi), dok je na poziciji „tri“ utku završio domaći takmičarKirby Chambliss.

Vazdušne utrke: Paul Bonhomme slavio u New Yorku, Life.baVazdušne utrke: Paul Bonhomme slavio u New Yorku, Life.ba„Bilo je izuzetno dramatično. Odličan dan! Do pobjede sam stigao teško. Fokusirao sam se na sebe, avion i stazu. To je recept uspjeha. Sada mogu malo slaviti“, podvukao je odmah nakon utrke Bonhomme. Na istoj liniji zadovoljstva koračao je i ljubimac publike u New Yorku, Kirby Chambliss, koji je apostrofirao:

„Kao Amerikanac sam ponosan. No, za ovaj uspjeh moram se zahvaliti Hannesu Archu koji je imao odlično vrijeme, ali je napravio krivi korak u ključnom momentu i završio na četvrtom mjestu“.

U ukupnom poretku vodi Paul Bonhomme sa 53 poena, drugi je Hannes Arch sa 48, dok je na trećem mjestu Nigel Lamb sa 47 osvojenih poena. Naredna utrka na programu je 7. avgusta u Njemačkoj.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)