Uskoro premijera dokumentarnog filma o Sakibu Malkočeviću

- Advertisement -

Na današnji dan, 24. oktobra 2020. godine, preminuo je Sakib Malkočević, fudbaler i trener Fudbslakog kluba Sloboda, te najuspješniji selektor omladinskih kategorija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Malkočević je svoju igračku karijeru počeo u lokalnom Radniku iz Lipnice, da bi pred početak rata u BiH potpisao ugovor sa Slobodom. Svoj debi na stadionu Tušanj imao je protiv Crvene Zvezde, koja je te godine bila osvajač tadašnjeg formata Lige prvaka.

PROČITAJTE JOŠ:  1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Malkočević je u bogatoj karijeri odigrao oko 400 utakmica u crveno-crnom dresu, a postigao je i 40 zvaničnih pogodaka. Kapitensku traku nosio je skoro osam godina.

Nakon igračke karijere postao je trener Slobode sa kojom je dva puta izborio nastup u Intertoto kupu, a predvodio je klub u dva finala KUP-a BiH. Nakon osvojene titule prvaka BiH sa juniorima Slobode, Malkočević je izabran za selektora U17 reprezentacije BiH. Tu selekciju predvodio je na tri Evropska prvanstva.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

Životna i profesionalna priča Sakiba Malkočevića uskoro će doživjeti i svoju ekranizaciju. U produkciji Medijske agencije “The Content” u toku je snimanje dokumentarnog filma posvećenog Sakibu Malkočeviću. Autor ovog dokumentarca je Almir Šećkanović, novinar i publicista. Premijera filma planirana je za kraj novembra 2022. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...