United Grupa kupuje grčkog operatera Wind Hellas

- Advertisement -

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas sa kompanijom Crystal Almond Holdings Limited.

Kompanija Wind Hellas, jedna je od tri vodeća mobilna operatera u Grčkoj, a pruža mobilne, fiksne, internet i usluge televizije za ukupno 4,2 miliona korisnika ostvarujući godišnje prihode više od 500 miliona eura.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Evropi, u Bosni i Hercegovini posluju Telemach BH kompanija i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Akvizicija će United Grupi omogućiti da zajedno sa pay-TV operaterom Nova, koji je već u vlasništvu Grupe u Grčkoj, stvori snažnog konvergentnog operatera i zauzme drugo mjesto na tržištu kada je riječ o fiksnim i televizijskim uslugama.

– Na atraktivnom tržištu, uz snažan potencijal za dalji rast, vlasništvo nad kompanijama Nova i Wind Hellas znači bolje mogućnosti za konvergentnu ponudu, nove tehnologije i superiorne servise, uz veću vrijednost za korisnike u Grčkoj. Završetak akvizicije se očekuje nakon uobičajenih odobrenja regulatora tokom 2022. – nevedeno je u saopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...