UKTI najbolja organizacija za promociju trgovine

0
UKTI najbolja organizacija za promociju trgovine, Life.ba

UKTI najbolja organizacija za promociju trgovine, Life.baBritanski Odjel za trgovinu i investicije (UKTI) proglašen je najboljom organizacijom za promociju trgovine u razvijenom svijetu, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije.

Na ceremoniji 14. oktobra u Meksiku, na kojoj je proglašen dobitnik ove nagrade, više od 150 učesnika iz 50 zemalja su razmatrali kako postići izvozni uspjeh i kako promocija agencija za trgovinu može pomoći u promjeni globalnog okruženja. Poslovni tajnik dr. Vince Cable izrazio je čvrsto uvjerenje u koristi od trgovine i investicija. Naglasio je da u svijetu globalizacije kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva moraju strateški razmišljati i unaprijed planirati radi međunarodne budućnosti.

Također, istakao je da UKTI ima impresivan dosje o pomoći UK firmama u izradi izvoznih strategija, identificiranju mogućnosti, te da međunarodno poslovanje postane realnost. Govoreći iz Brisela, ministar vanjskih poslova William Hague je ustvrdio da se britanska vlada zalaže za pomoć britanskim firmama u postizanju uspjeha u inozemstvu i izravna ulaganja.

– Naša ambicija za narednih pet godina je da napravimo Veliku Britaniju najkonkuretnijim poslovnim okruženjem u razvijenom svijetu, te najboljim mjestom u Evropi za pokretanje poslovanja, izjavio je Hague, koji je čestitao UKTI-u na ovoj nagradi za težak posao koji ova organizacija obavlja u 100 država širom svijeta.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.