HronikaLife news

Učenik pokušao da izvrši samoubistvo: Radi se o mladiću koji je izmicao stolicu profesorici

0
Učenik pokušao da izvrši samoubistvo: Radi se o mladiću koji je izmicao stolicu profesorici, Life.ba
FOTO: Screenshot/SrpskaInfo

N. Ž., učenik koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, pokušao je sinoć da počini samoubistvo, a kako se nezvanično saznaje mladić je trenutno u stabilnom stanju.

On je sinoć, prema riječima njegovog oca, hitno primljen u bolnicu u Kruševcu jer je pokušao da se objesi.

Kako se nezvanično saznaje nikakve intervencije nisu rađene, već samo snimanja, a trenutno se čeka izvještaj psihijatra.

Učenici su joj izmakli stolicu, snimali to i smijali se: Oglasio se direktor škole u vezi sa slučajem maltretiranja profesorke

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Dijamant blista punim sjajem: Nova sjajna asistencija Edina Džeke

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, počinjenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M. M (18), koji je kao i I. K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N. Ž. i M. M, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23. novembra. I. K., se podsjetimo, ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

PROČITAJTE JOŠ:  Misteriozan detalj sa sjednice zagolicao maštu bh. javnosti: Šta je Čović stavio Konakoviću u ruku?

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)