Učenici iz Vareša se otrovali na ekskurziji u Neumu

0
Učenici iz Vareša se otrovali na ekskurziji u Neumu, Life.ba

Kako doznaje portal Crna-Hronika više učenika Osnovne škole iz Vareša vraćena je kući nakon trovanja na ekskurziji u Neumu.

Cijeli slučaj se htio zataškati, međutim sve su otkrili roditelji kada su učenici došli kući. Riječ je o učenicima 9. razreda Osnovne škole Vareš i Majdan.

“Sve upućuje na trovanje hranom. Djeca su bila na ekskurziji u Neumu. Svi su prije vremena vraćeni kućama, a većina njih imala je simptome trovanja. Otrovali se u hotelu. Imaju nalazi i mišljenja doktora u Varešu. Svi govore samo jedno”, počinje izjavu svoju panični roditelj iz Vareša za portal Crna-Hronika.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Neumu: Sarajlija i Mostarac uhapšeni brzom reakcijom policije

“Sve se desilo u utorak u poslijepodnevnim satima, djecu su počela povraćati. Temperatura i proljev. Tako su proveli noć u hotelu. Otišli su čak i po pomoć u Hitnu pomoć u Neumu.

Ujutro su se odmah djeca spremila, i pravac za Vareš. Djeci su rekli da je to kao viroza. Po dolasku kući, djeca su bila iscrpljena što od puta to i od trovanja. Simptome su imali iste kad su došli kući. Svi su odmah upućeni u Hitnu pomoć.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Neumu: Sarajlija i Mostarac uhapšeni brzom reakcijom policije

Po mišljenjuu dežurnog doktora u Varešu rečeno je da su djeca zatrovana hranom.

Roditelji su uznemireni, a odgovorno šute, kao da se ništa nije desilo. – za kraj dodaje roditelj čiji identitet je poznat redakciji portal Crna-Hronika.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.