Učenici iz Vareša se otrovali na ekskurziji u Neumu

Array
- Advertisement -

Kako doznaje portal Crna-Hronika više učenika Osnovne škole iz Vareša vraćena je kući nakon trovanja na ekskurziji u Neumu.

Cijeli slučaj se htio zataškati, međutim sve su otkrili roditelji kada su učenici došli kući. Riječ je o učenicima 9. razreda Osnovne škole Vareš i Majdan.

“Sve upućuje na trovanje hranom. Djeca su bila na ekskurziji u Neumu. Svi su prije vremena vraćeni kućama, a većina njih imala je simptome trovanja. Otrovali se u hotelu. Imaju nalazi i mišljenja doktora u Varešu. Svi govore samo jedno”, počinje izjavu svoju panični roditelj iz Vareša za portal Crna-Hronika.

“Sve se desilo u utorak u poslijepodnevnim satima, djecu su počela povraćati. Temperatura i proljev. Tako su proveli noć u hotelu. Otišli su čak i po pomoć u Hitnu pomoć u Neumu.

Ujutro su se odmah djeca spremila, i pravac za Vareš. Djeci su rekli da je to kao viroza. Po dolasku kući, djeca su bila iscrpljena što od puta to i od trovanja. Simptome su imali iste kad su došli kući. Svi su odmah upućeni u Hitnu pomoć.

Po mišljenjuu dežurnog doktora u Varešu rečeno je da su djeca zatrovana hranom.

Roditelji su uznemireni, a odgovorno šute, kao da se ništa nije desilo. – za kraj dodaje roditelj čiji identitet je poznat redakciji portal Crna-Hronika.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...