U Bratuncu i Srebrenici oduzet 31 zasad biljke koji podsjeća na marihuanu

- Advertisement -

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik jučer su pronašli i oduzeli 31 zasad biljke koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu na području Srebrenice i četiri zasada biljke na području Bratunca i jedno lice lišili slobode.

Na osnovu pretodno prikupljenih operativnih saznanja, postupajući po akciji “Plantaža 2022”, policijski službenici PU Zvornik su navedenog dana izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice S.M. iz Srebrenice i lice M.M. iz Bajine Bašte, Republika Srbija.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Lice M.M. je lišeno slobode nakon što je zatečeno da u neposrednoj blizini kuće koju koristi u Bratuncu zalijeva četiri zasada biljke koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, prenosi Klix.ba.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice M.M. je pronađeno i oduzeto 0,8 grama suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, drobilica, digitalna vaga za precizno mjerenje, 262 puščana metka, osam okvira za pušku i dvije puške sa optičkim nišanima.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga da nadležnom tužilaštvu dostave izvještaje o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” protiv lica S.M. i M.M., i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”protiv lica M.M.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

U kući u američkoj saveznoj državi Oklahoma pronađeno je...

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Mostarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u...

U saobraćajnoj nesreći u Banjaluci poginula 46-godišnja pješakinja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u banjalučkoj...

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima...

Tragedija u Banjaluci: Majka pronašla sina mrtvog

Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno je ispred kuće u...