Twitter organizirao tim za praćenje sadržaja na godišnjicu napada na Kapitolu

- Advertisement -

Uoči godišnjice napada na američki Kapitol, Twitter Inc (TWTR.N) formirao je tim za rješavanje bilo kakvog štetnog sadržaja na društvenim mrežama a povezanog s događajem od prije godinu dana u Washingtonu.

Platforme društvenih medija uključujući Twitter i Facebook (FB.O) optužene su da su ekstremistima omogućile organizovanje napada na Kapitol 6. januara 2021., kada su pristaše tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa upali na Kapitol kako bi spriječili Kongres da potvrdi pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

PROČITAJTE JOŠ:  Još se traga za tijelom malene Danke Ilić

Twitter je objavio da je sazvao radnu grupu koja se sastoji od članova svih timova za integritet i povjerenje i sigurnost, koja je specifična za godišnjicu napada na Kapitol i da će paziti na rizike kao što su tweetovi i računi koji potiču nasilje. Kompanija nije navela koliko je ljudi u nadzornom timu.

Također su saopćili da proširuju na svoj rad na praćenju platforme oko velikih globalnih događaja i dodali da će nastaviti pratiti aktualne teme i rezultate pretraživanja štetnog sadržaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Sarajevu: Pronađena tijela žene i djeteta u Miljackoj

Glasnogovornik Meta Platforms Inc., kompanije ranije poznate kao Facebook, rekao je u saopćenju da kompanija nastavlja aktivno pratiti prijetnje na svojoj platformi i reagovat će u skladu s tim, javlja Reuters.

Glasnogovornik YouTubea, koji je u vlasništvu Googlea (GOOGL.O), rekao je u srijedu da je internetska video platforma uklonila desetine hiljada videozapisa zbog kršenja politike u vezi s izborima u SAD-u tokom prošle godine te da nastavlja pomno pratiti zbog izbornih dezinformacija na stranici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...