Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija

- Advertisement -

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović susreo se danas s delegacijama JP „B&H Airlines“ i „Turkish Airlinesa“ s kojima je razgovarao o dosadašnjim rezultatima na ispunjavanju obaveza iz ugovora o dokapitalizaciji bosanskohercegovačke aviokompanije.

Jako smo zainteresirani da ova kompanija bude uspješna, kazao je Mujezinović, ističući da su interesi dviju strana u tome istovjetni. U tom smislu Vlada FBiH će, u okviru svoje nadležnosti, učiniti sve što je potrebno da se „B&H Airlines“ nesmetano razvija.

Namjera turske strane je da „B&H Airlines“ u što skorije vrijeme samostalno donosi bitne poslovne odluke, rekao je predsjednik UO „Turkish Airlinesa“ Hamdi Topču, budući da ova kompanija ima potencijal da bude važna u regionu. U tom smislu trebalo bi izvršiti i određene promjene u organizaciji i upravljanju kompanijom, kazao je Topču.

Sastanku u Vladi FBiH prisustvovao i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, koji je goste upoznao s procedurom oko upisa u registar novog Airbusa A319 kojeg je “Turkish Airlines” već isporučio „B&H Airliniesu“, te je izrazio očekivanja da će taj postupak biti završen veoma brzo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...