Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija

0
Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija, Life.ba

Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija, Life.baPremijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović susreo se danas s delegacijama JP „B&H Airlines“ i „Turkish Airlinesa“ s kojima je razgovarao o dosadašnjim rezultatima na ispunjavanju obaveza iz ugovora o dokapitalizaciji bosanskohercegovačke aviokompanije.

Jako smo zainteresirani da ova kompanija bude uspješna, kazao je Mujezinović, ističući da su interesi dviju strana u tome istovjetni. U tom smislu Vlada FBiH će, u okviru svoje nadležnosti, učiniti sve što je potrebno da se „B&H Airlines“ nesmetano razvija.

Namjera turske strane je da „B&H Airlines“ u što skorije vrijeme samostalno donosi bitne poslovne odluke, rekao je predsjednik UO „Turkish Airlinesa“ Hamdi Topču, budući da ova kompanija ima potencijal da bude važna u regionu. U tom smislu trebalo bi izvršiti i određene promjene u organizaciji i upravljanju kompanijom, kazao je Topču.

Sastanku u Vladi FBiH prisustvovao i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, koji je goste upoznao s procedurom oko upisa u registar novog Airbusa A319 kojeg je “Turkish Airlines” već isporučio „B&H Airliniesu“, te je izrazio očekivanja da će taj postupak biti završen veoma brzo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.