HronikaLife news

Tuga: Sahranjena deseta žrtva masakra koja je ranjena u osnovnoj školi u Beogradu

0
Tuga: Sahranjena deseta žrtva masakra koja je ranjena u osnovnoj školi u Beogradu, Life.ba
Nataša Rajaković

Najtužnija povorka krenula je danas beogradskim grobljem Lešće, a sahranjena je djevojčica inicijala A.A, deseta žrtva masakra u školi na Vračaru. Ona se 12 dana borila za život, međutim, nije joj bilo spasa.

Na vječni počinak je ispraćena uz opelo koje je služio patrijarh Porfirije.

Nakon opela, patrijarh je održao kratak govor, a okupljenima se obratio i otac djevojčice koji se zahvalio ljekarima, nastavnicima, policiji, državnim organima i predsjedniku Aleksandru Vučiću na brizi, razumijevanju i podršci koju su pružali sve vrijeme nakon tragedije u školi “Vladislav Ribnikar”.

PROČITAJTE JOŠ:  Ocu dječaka ubice produžen pritvor

– Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministarica zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice – saopćeno je 15. maja iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtjevan.

PROČITAJTE JOŠ:  Osam osoba uhapšeno na graničnim prijelazima u BiH

Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu “Vladislav Ribnikar” sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet historije gdje je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu historije i još šest đaka.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.