Traže se studenti za vožnju podzemne željeznice u Beču

- Advertisement -

U Beču će ovog ljeta bit ponovo 12 slobodnih mjesta za najtraženiju obuku u gradu – vozač podzemne željeznice Wiener Linien.

Tromjesečna, plaćena obuka traje osam sati dnevno. Nakon obuke honorarni uposlenici javnog gradskog prijevoznika “Wiener Linien” rade na pola radnog vremena s ciljem da budu podrška redovnim vozačima, posebno u jutarnjim i večernjim satima za vrijeme “špice”.

Ciklus obuka počinje 27. jula ove godine i obuhvata tehničke detalje o vozilima i rutama, pravilno postupanje sa putnicima i opsežnu praksu vožnje u simulatoru podzemne željeznice i na ruti.

PROČITAJTE JOŠ:  Razbijena mreža krijumčarenja migranata: Žena iz BiH bila vođa

Prijaviti se mogu svi koji imaju najmanje 21 godinu i oduvijek su željeli voziti podzemnu željeznicu. Radno vrijeme je fleksibilno i raspored se ugovara od ponedjeljka do petka, u obimu od minimalno 12 sati sedmično. Osim mogućnosti napredovanja i daljeg usavršavanja te mnogih zdravstvenih pogodnosti, uposlenici dobijaju besplatnu godišnju kartu za “Wiener Linien” i popust na kartu za ostatak Austrije.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

– Tim modelom se obraćamo novim ciljnim grupama. Naročito studentima, koji tokom školovanja mogu raditi honorarno u jednoj od najvećih kompanija za zaštitu klime u gradu. Posebno me raduje što jednak broj žena i muškaraca obavlja taj posao – izjavila je generalna direktorica Wiener Linien Aleksandra Reinagl.

Projekt upošljavanja vozača na pola radnog vremena postoji od 2019. godine, a postao je posebno popularan kod bečkih studenata sa tehničkim usmjerenjima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...