Total TV predstavio HDTV, DVR i hibridni televizijski servis

0
Total TV predstavio HDTV, DVR i hibridni televizijski servis, Life.ba

Total TV predstavio HDTV, DVR i hibridni televizijski servis, Life.baTotal TV, vodeća regionalna satelitska platforma objavila je vijest o pokretanju novog hibridnog servisa koji korisnicima, osim satelitskih kanala, omogućava i prijem digitalnih zemaljskih DVB-T signala. Za korisnike u cijelom regionu, tako i u Bosni i Hercegovini, ovo je važan doprinos  u sprovođenju nacionalnih strategija digitalizacije.

Korisnici Total TV-a od sada mogu koristiti i hibridne HD/DVB-T prijemnike, pomoću kojih će, zahvaljujući ugrađenim tjunerima za prijem satelitskog i zemaljskog signala, pratiti više od 100 najgledanijih digitalnih svjetskih i regionalnih kanala emitovanih putem satelitske (DVB-S) i terestrijalne (DVB-T) platforme i to uz pomoć samo jednog uređaja. Taj isti prijemnik pruža i mogućnost gledanja kanala u visokoj rezoluciji (HD), koji se sada, takođe, nalaze u ponudi Total TV-a.

Total TV nudi i HD-DVR prijemnik, koji omogućava korisnicima da gledaju HD kanale, ali i da upravljaju svojom televizijom i gledaju je na potpuno nov način, sa mogućnošću snimanja i gledanja u isto vrijeme, pauziranja živog programa i vraćanja propuštenog trenutka. Hard-disk veličine 320 Gb omogućava na jednom dijelu snimanje i čuvanje 75 sati digitalnog ili 30 sati programa u HD kvalitetu, dok je drugi dio namijenjen budućim servisima Total TV-a, kao što je VoD (video-on-demand).

Osim boljeg kvaliteta slike i zvuka i većeg izbora sadržaja, digitalizacija omogućava i nove, unaprijeđene servise. Softver Total TV risivera je kreiran u saradnji sa NDS-om, liderom u oblasti tehnologije za digitalno emitovanje.

Predsjednik Uprave kompanije, Dragan Šolak, izjavio je: „Total TV sada ima integrisano rješenje koje, po prvi put u našem regionu, pruža mogućnost prijema satelitskog i zemaljskog signala na jednom uređaju. Ponosni smo što širimo paletu naših servisa, te osim digitalnog signala, našim korisnicima pružamo mogućnost gledanja televizije u visokoj rezoluciji, DVR za upravljanje živim programom, a uskoro i VoD servis. To je dokaz da Total TV ide u korak sa tehnološkim razvojem, pružajući najbolje svojim korisnicima u sedam zemalja!“

Do 2013. godine polovina svijeta će primati digitalne TV signale. HD televizija je i korak dalje od digitalne televizije koju je Total TV, još prije četiri godine, kada se i pojavio, ponudio tržištu u regionu.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.