Tarantino: Još dva filma, gangsterski i horor, pa kraj

0
Tarantino: Još dva filma, gangsterski i horor, pa kraj, Life.ba

Američki reditelj Quentin Tarantino ponovo je najavio da će završiti karijeru nakon što snimi još dva filma, jedan gangsterski, a drugi horor, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poznati 52-godišnji reditelj je do sada nekoliko puta izjavio da će prestati da režira nakon desetog filma. Njegov film “Podlih osam”, koji će se uskoro početi prikazivati u kinima, je njegov osmi film.

“Obično su mi potrebne tri godine da bih napravio film, znači da ću ovim poslom da se bavim još oko deset godina. Ne želim se ovim vječno baviti. Treba postojati i kraj”, izjavio je Tarantino.

Naglasio je kako više ne želi praviti filmove specifičnog žanra.

“Ne postoji žanr koji bi me privukao na onaj strastven način na koji sam snimio ratni film Prokletnici ili film o borilačkim vještinama Ubiti Bila. Mislim da bi jedini preostali žanr mogao biti film o gangsterima iz 1930-ih. Također bih volio da snimim nešto savremeno, gdje bi postojao lik koji ulazi u kola i pali radio kako bih imao super vožnju za montažu. A kada bih imao sve vrijeme ovog svijeta, volio bih da snimim istinski strašan horor film, poput ‘Istjerivača đavola'”, rekao je reditelj.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.