Takmičenje u streljaštvu GP BiH: Milutin Marković osvojio Glock

- Advertisement -

U povodu obilježavanja Dana Granične policije BiH i deset godina rada, u Suhodolu je održano takmičenje u streljaštvu policijskih službenika Granične policije. Domaćin susreta bio je Centar za obuku, a učešće na takmičenju uzelo je devet ekipa sa ukupno 45 učesnika.

Nakon tri sata takmičenja u ugodnoj i sportskoj atmosferi, uz prisustvo značajnog broja gostiju, proglašeni su pojedinačni i ekipni pobjedinici. Uz diplome, koje im je uručio zamjenik direktora Granične policije BiH, Enes Gačanin, najboljima je predstavnik kompanije „KM Trade“ iz Visokog uručio i vrijedne poklone.

U pojedinačnom takmičenju prvo mjesto osvojio je policijski službenik Milutin Marković iz Terenskog ureda Sjeveroistok, postavši tako vlasnik pištolja „Glock“, najnovije generacije.

Na drugom mjestu je policijski službenik Sanjin Mustajbašić iz Terenskog ureda Sjeverozapad koji je dobio pištolj „Glock SA-1“, dok je na trećem mjestu Veselko Ružičić iz Centralnog istražnog ureda i za osvojeno mjesto dobio je sat.

U ekipnom takmičenju najbolji je bio Terenski ured Sjeveroistok čiji su takmičari nagrađeni sa pet profesionalnih prsluka za streljaštvo.

Na drugom mjestu je Centralni istražni ured, dobitnici pet profesionalnih košulja za streljaštvo, a na trećem takmičari iz Terenskog ureda Istok, dobitnici pet profesionalnih majica za streljaštvo. Podršku u osiguranju uvjeta za izvođenje takmičenja i organizaciji pružilo je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA