Štrumpfovi: Skriveno selo

- Advertisement -

Štrumpfovi, jedni od najpoznatijih i najpopularnijih animiranih likova svih vremena nakon skoro četiri pune godine ponovno nam stižu na velika platna u super-hitu Štrumpfovi: Skriveno selo koji se od 30. marta počinje prikazivati i u BH kinima. Naši omiljeni animirani junaci ove će godine udružiti snage sa UNICEF-om i Fondacijom Ujedinjenih Nacija kako bi potaknuli djecu, mlade i njihove porodice da se uključe u stvaranje sretnijeg, mirnijeg, ravnopravnijeg i zdravijeg svijeta.

Čak ni oni najpozitivniji filmski prognozeri nisu mogli pretpostaviti da će 2011. godine prvi nastavak jednostavno nazvan „Štrumpfovi“ poharati kino blagajne i da će ga u BH kinima pogledati preko 50 hiljada gledatelja. Dvije godine kasnije, „Štrumpfovi 2“ doslovno su eksplodirali na box-officeu, sa vrlo sličnim rezultatom. Ne treba ni spominjati da su i tada naši omiljeni filmski junaci čvrsto zasjeli na tron kada su najgledaniji filmovi godine u pitanju.

Upravo zbog svoje velike popularnosti, Štrumpfovi su se odlučiti pridružiti kampanji “Mali Štrumpfovi, veliki ciljevi” koja na originalan i zabavan način povezuje Ciljeve održivog razvoja, koje su kao viziju boljeg svijeta dogovorile 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda, i Štrumpfove, koji generacijama simbolizuju vrijednosti kao što su solidarnost, zajedništvo i poštovanje različitosti.

“Prava poruka ove kampanje jeste da svako od nas može napraviti promjenu, bez obzira jesmo li veliki ili mali. Podrška Ujedinjenim Nacijama i nastavak dugogodišnje suradnje s UNICEF-om čast je i privilegija”, izjavila je Veronique Culliford, kćerka kreatora Štrumpfova, Peya.

The alll-new, fully CG animated feature SMURFS: THE LOST VILLAGE by Columbia Pictures and Sony Pictures Animation, coming to theaters worldwide in March 2017.
The alll-new, fully CG animated feature SMURFS: THE LOST VILLAGE by Columbia Pictures and Sony Pictures Animation, coming to theaters worldwide in March 2017.

Štrumpfovi putem stranice www.smallsmurfsbiggoals.com pozivaju djecu i njihove porodice da se upoznaju s “malim” stvarima koje mogu doprinijeti ostvarivanju kvalitetnijeg obrazovanja, zdravlja, čišćeg okoliša ili drugih ciljeva koje smatraju važnim. Kroz zabavnu igru, svako može odabrati ciljeve kojima želi doprinijeti i stvoriti vlastitog Štrumpfa avatara kojeg može podijeliti s prijateljima kako bi se i oni pridružili inicijativi.

Vrhunac kampanje očekuje se u povodu Međunarodnog dana sreće, koji se obilježava 20. marta, a tim će se povodom, dan ranije 19.marta, u Sarajevu održati svečana premijera nadolazećeg animiranog super-hit Štrumpfovi: Skriveno selo.

Za razliku od svojih prethodnika, Štrumpfovi: Skriveno selo u potpunosti je animirani film. Kao i svi animirani hitovi unazad posljednje decenije i ovog ćemo u domaćim kinima moći gledati u sinhronizovanoj verziji, a glasove glavnim karakterima pođuju neki od najvećih glumaca regiona: Mila Elegović, Alma Prica, Tamara Aleksić,  Ljubomir Kerekeš, Dragan Vujić, Srđan Timarov,  Ana Begić Tahiri, Hana Hegedušić, Bojan Perić, Mladen Vasary, Ivan Đuričić i mnogi drugi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...