Stravično: Vršnjakinje ubole 12-godišnju djevojčicu 32 puta

- Advertisement -

Luise (12) iz Freundenberga u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ubijena je s 32 uboda nožem. Ubile su je njene kolegice iz razreda, djevojčice u dobi od 12 i 13 godina, a jedna od njih (13-godišnjakinja) bila joj je najbolja prijateljica.

Navodno je razlog ubistva osveta zbog svađe na platformi TikTok, pišu njemački mediji.

Cijeli Freudenberg u kojem živi oko 18.000 stanovnika je u šoku. Nitko ne bi pomislio da se ovako stravičan zločin može dogoditi usred tog inače mirnog gradića, piše Fenix magazin.

“Djevojčica od samo 12 godina izbodena je i ostavljena na biciklističkoj stazi. Riječ je o Luise, učenici koja se igrala sa svojom prijateljicom na ulici nedugo prije smrti”, kaže jedan stanovnik grada koji poznaje obitelj ubijene djevojčice, ali i obitelji djevojčica koje su je ubile.

“One su zapravo sve radile zajedno, bilo rolanje, vožnja biciklom, sve. Nedavno su se igrale ovdje, bile su sretne”, rekao je muškarac za njemački RTL.

Prema informacijama RTL-a, Luise je izbodena 32 puta. Focus piše kako rane nisu bile duboke, ali su naposljetku dovele do smrti jer je djevojčica iskrvarila.

PROČITAJTE JOŠ:  U Doboju uhapšena dva pješaka jer su odbili test na drogu

Okrutno krvavo ubistvo dogodilo se u šumi. Prema pisanju Focusa, Luise je prenoćila kod svoje 13-godišnje najbolje prijateljice. Sutradan je došla druga 12-godišnjakinja, a djevojčice su zajedno otišle u šumu gdje su ubile Luise.

Nakon zločina, dvije djevojčice su otišle u kuću kod starije djevojčice. Po mlađu je došao njezin otac, nakon čega je starija djevojčica nazvala Luisine roditelje i rekla im kako je Luise otišla od nje te kako joj je rekla da će je nazvati kad stigne kući što nije učinila. Izrazila je zabrinutost za Luise. Tad je pokušala sa svog mobitela nazvati Luise. Djevojčica je zabrinutim roditeljima hladno lagala, piše Focus.

Navodno je na društvenim mrežama podijelila i vijest o potrazi za Luise, iako je već vrlo dobro znala da je Luise mrtva, ali za to potvrde od policije još nema.

U slučaju ubijene dvanaestogodišnje Luise, Državni ured za skrb o mladima Sjeverne Rajne-Vestfalije nema spremnu proceduru za postupanje s počiniteljicama.

“Nikada nije bilo ovakvog slučaja i prema tome nemamo standardnu ​​proceduru za to”, rekao je glasnogovornik vlasti u srijedu u Kölnu.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

Kako bi zaštitili maloljetne počiniteljice koje još nemaju dovoljno godina da bi kazneno odgovarale, policija otkriva samo mali broj informacija. Ali poznato je da su djevojčice oduzete iz svojih obitelji i pod nadzorom su ureda za mlade.

Njemački RTL je doznao kako je zapravo svađa na platformi društvenih medija TikTok bila razlog zločina.

“Sada, nakon Luiseine smrti i same počiniteljice dobivaju ​​prijetnje na platformi”, izvijestio je RTL-ov reporter.

U školi ubijene 12-godišnje Luise u Freudenbergu nastava bi se prema rasporedu trebala postupno vraćati ovoga četvrtka. Učenici i profesori prethodno su tri dana razgovarali o tome što se dogodilo. U školi i dalje rade psiholozi i stručnjaci. Vode razgovore s djecom. Djevojčice koje su odgovorne za smrt 12-godišnjakinje neće se vraćati u školu.

“U prvom koraku, djevojčice su smještene ‘izvan kućnog okruženja’. One će ostati u kontaktu sa svojim roditeljima, ali se neće vratiti u svoju školu”, priopćilo je Državno tužiteljstvo u Koblenzu.

S obzirom na dob djece, Državno tužiteljstvo u Koblenzu nije dalo nikakve informacije o motivu zločina niti detaljima onoga što se dogodilo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...