Stotine Mostaraca se okupilo na trgu: Zapalili svijeće za tragično preminulu porodicu Krstić

- Advertisement -

Stotine građana Mostara večeras se okupilo na trgu ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kako bi zapalili svijeće za tročlanu porodicu Krstić koja je u subotu tragično stradala u saobraćajnoj nesreći na magistralnoj cesti u mjestu Buna-Zaton kod Mostara.

Paljenje svijeća organizirano je putem Facebook grupe ”Pravda za obitelj Krstić” u kojoj građani traže da se krivci za ovu tragediju privedu pravdi.

U nesreći je poginula tročlana porodica Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kćerka zadobila povrede opasne po život i na liječenju je u SKB-u Mostar.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Tročlana porodica Krstić je danas ispraćena na vječno prebivalište i uz more prolivenih suza i izrečenih molitvi sahranjena u rimokatoličkom groblju u mostarskom naselju Ortiješ.

Zbog tragične smrti mostarske porodice gradonačelnik Mostara Maro Kordić je proglasio Dan žalosti u tom gradu, prenosi Klix.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, koji je danas sahranjen u Čitluku.

PROČITAJTE JOŠ:  Iz prodaje se povlače suhe smokve

U nesreći su učestovala četiri vozila, a četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene.

U cilju rasvjetljavanja slučaj koji je šokirao BiH je Kantonalno tužilaštvo HNK naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći te poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

Još fotografija pogledajte ovdje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...