Šteta održao radni sastanak s nadležnim za zimsko održavanje cesta

- Advertisement -

U cilju transparentnosti u radu i javnog interesa, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas hitan radni sastanak s predstavnicima subjekata zimskog održavanja saobraćajnica na području Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu.

– Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese s osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona – rekao je ministar Šteta.

PROČITAJTE JOŠ:  Policijska akcija u Kladnju: Zaplijenjena veća količina oružja i municije

Prema riječima direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača, Direkcija je obezbijedila čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i KJKP “Rad”, u zavisnosti od nadležnosti.

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije upućuju apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, i na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega, te sprečavanje poledica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...