Stadion Koševo se čisti: Plan je da do kraja juna bude spreman

- Advertisement -

Stadion Asim Ferhatović Hase koji je jučer bio centar svijeta zbog dolaska pape Franje, a na kojem je bilo 70.000 hodočasnika čiste uposlenici Centra za sport i rekreaciju (CSR) u dvije smjene, piše novinska agencija Patria.

stadion kosevo nakon posjete pape

Kako su nam kazali iz Centra bitna oprema se polako demontira, a što će trajati nekoliko dana koliko je potrebno da vjernici koji žele obiđu mjesto gdje je papa Franjo imao misu.  A, stadion će već sutra u popodnevnim satima biti očišćen od grubog otpada.

– Tek nakon što bude sve to završeno prići će se generalnom servisu travnjaka. Tako da nam je plan da do kraja mjeseca juna stadion bude spreman u potpunosti za UEFA-inu inspekciju za takmičenja koja počinju već početkom jula. Stadion čiste radnici JU CSR u dvije smjene. Dok se ne skinu monitori i druga oprema nećemo znati stepen oštećenja terena – kaže Haris Fazlagić, rukovodilac sektora marketinga u CSR-u.

Inače, jučer je iz Bosne i Hercegovine na Koševu bilo oko 34.000 ljudi, iz Hrvatske oko 23.000, Srbije oko 2.500… Papi je, između ostalog, predat i Ključ Grada Sarajeva i simbolični privjesak koji oslikava sve religije u BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...