HronikaLife news

Srbija: Građani na protestu ispred Informera nakon intervjua sa silovateljem

0

Nakon što je srbijanski tabloid Informer objavio intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem, danas je organiziran protest ispred redakcije ovog medija, kojeg mnogi nazivaju Vučićevim.

Informacija da je višestruki silovatelj dobio medijski prostor uznemirila je široku javnost, a prosvjednici su danas poslali jasne poruke, piše Klix.

“Hoćemo sigurnost, ne strah”, “Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva”, “Nasilnike u zatvor, ne u medije”, “Sram vas bilo”. Također, stotine okupljenih uzvikivali su “Neću da nosim nož i sprej – hoću zakonsku zaštitu”, “Revolucija”, “Gasi Informer”.

Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred redakcije koja se nalazi na Terazijama, a zgradu Informera su gađali jajima.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznato da li će Xhaka snositi sankcije za ponašanje tokom susreta sa Srbijom

Nakon što je gnjusni intervju izazvao negativne reakcije, oglasio se glavni i odgovorni urednik Dragan J. Vučićević koji je naveo da se takvi intervjui rade svuda u svijetu i da najugledniji svjetski mediji objavljuju takav tip intervjua i da je baš to novinarstvo.

“Ako hoće da zabrane Informer zbog tog intervjua, morat će da zabrane sve svjetske medije, U.S. Today, BBC, SKAY, Rusku televiziju, NBC… I brojne druge svjetske medije, najutjecajnije medije koji isto to objavljuju. Ovaj intervju koji smo mi objavili jeste novinarstvo, a svi ti koji zbog toga sada traže zabranu Informera, zato što smo se mi bavili novinarstvom, zapravo ne razumiju novinarstvo, zapravo nisu novinari nego su društveno-politički radnici”, rekao je Vučićević, prenose tamošnji mediji.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Enis Bešlagić i Halid Bešlić napravili spektakl u Areni: Zajedno zapjevali "Ja bez tebe ne mogu da živim"

Međutim, kad se danas Vučićević pojavio ispred redakcije jedna prosvjednica ga je udarila nogom dok je on žurio prema redakciji sve snimajući mobitelom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by n1srbija (@n1srbija)

Na protest je pozvala organizacija “Ženska solidarnost”, kao i više udruženja i i nevladinih organizacija, ističući da “serijskim silovateljima nije mjesto u javnom prostoru, medijima i emisijama već u zatvoru”.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)