Spider-man se vraća u velikom stilu!

- Advertisement -

Najiščekivaniji film godine za kojeg se već u pretprodaji traži ulaznica više, spektakl Spider-man: Put bez povratka u četvrtak 16.decembra stiže na repertoar svih BH kina i bioskopa paralelno sa  Amerikom i Evropom! 

Riječ je o dvadeset i sedmom po redu filmskom nastavku iz Marvelovog svijeta u kojem naslovnu ulogu ponavlja simpatični Tom Holland, ali on ni izbliza nije jedini glumac koji se vraća svojoj ulozi. Naime, jedna od najvećih zanimljivosti vezanih za film SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA upravo je njegova nevjerovatna glumačka postava!

Osim Toma Hollanda u filmu nastupaju i Zendaya u ulozi njegove djevojke MJ, zatim Benedict Cumberbatch u ulozi Doktora Strangea, dobitnici Oscara Marisa Tomei u ulozi tete May i J.K. Simmons u ulozi Jonaha Jamesona te Benedict Wong i Jon Favreau dok režiju potpisuje Jon Watts. Svi navedeni glumci pojavili su se do sada u barem jednom filmu radnjom smještenim u Marvelov svijet, ali SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA otišao je i korak dalje pa su se među glumačkom postavom, a tako i među likovima u samom filmu, pronašli i Willem Dafoe, Alfred Molina i Jamie Foxx – glumci koji su u prijašnjim filmovima o superjunaku Spider-Manu tumačili glavne negativce. Tačnije, Dafoe je bio Norman Osborn odnosno Green Goblin u prvom “Spider-Manu” iz 2002. godine u kojem je Tobey Maguire glumio naslovnog lika; Alfred Molina je tumačio Otta Octaviusa odnosno Doktora Octopusa u “Spider-Manu 2” iz 2004. godine, a Jamie Foxx bio je Max Dillon odnosno Electro u filmu “Čudesni Spider-Man 2” iz 2014. godine u kojem je naslovni lik tumačio Andrew Garfield.

PROČITAJTE JOŠ:  U 115. godini umro najstariji čovjek na svijetu

Kada se samo pogleda glumačka postava jasno je zbog čega je SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA najiščekivaniji Marvelov film još od hita “Osvetnici: Završnica”. Tome svakako u prilog ide i činjenica da je prva kino najava za film nakon objave srušila rekord u broju pregleda nekog filmskog trailera. Naime, u prva dvadeset i četiri sata od objave, kino najava za film SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA pregledana je preko 355 miliona puta na svjetskoj razini čime je srušen rekord koji je do tada držala najava za film “Osvetnici: Završnica”.

Iz zadnje kino najave jasno se vidi da će se Peter Parker morati sukobiti s nekoliko neprijatelja iz prethodnih nastavaka: Doktorom Octaviusom, Greenom Goblinom, Electrom, Sandmanom i Lizardom. Svi oni stići će iz nekih drugih dimenzija nakon što Doktor Strange, zahvaljujući čaroliji koja ode u krivom smjeru, otvori vrata različitih svjetova (multiverzuma). Iako najava eksplicitno ne otkriva hoće li se u filmu pojaviti i prijašnji Spider-Mani – Tobey Maguire i Andrew Garfield – društvene mreže i internet portali već su mjesecima prepuni raznih spekulacija obožavatelja o tome da bi se takvo nešto uistinu moglo i dogoditi.  Ovo bi ujedno mogao biti i posljednji film u kojem Tom Holland tumači ulogu Spider-Mana.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BH kino distribuciju, mega hit „Spider-Man: Put bez povratka“ od 16.decembra donosi na repertoar svih kino dvorana u BiH, tako da će publika moći uživati u novim avanturama omiljenog super junaka u Cineplexxima Sarajevo, Banja Luka i Mostar, Cinestarima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru te kinima u Istočnom Sarajevo, Trebinju, Zvorniku, Busovači, Višegradu, Foči i Konjicu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...