Španija najveća košarkaška sila: Nema brige za njihovu budućnost

- Advertisement -

Nakon što je košarkaška reprezentacija Španije izborila finale Eurobasketa, portal Basket News objavio je podatak koji nam govori da trenutno nema veće košarkaške sile u Evropi od ove selekcije.

Španija je u sjajnom derbiju u polufinalu savladala domaćina Njemačku i sutra će protiv Francuske igrati za novo evropsko zlato. A, to neće biti prvo košarkaško finale za ovu zemlju tokom ljeta.

Gotovo nerealno djeluje sljedeći podatak. Sve španske selekcije ovog ljeta igrale su finala evropskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon tuče maloljetnika u Hrasnom, oglasio se MUP KS-a

Riječ je o devet najvećih takmičenja. U muškoj konkurenciji U-16 reprezentacija osvojila je srebro, U-17 reprezentacija srebro, te U-18 i U-20 selekcije koje su uzele evropsko zlato.

U ženskoj konkurenciji selekcije U-16, U-17 i U-18 osvojile su srebrene medalje, dok je U-20 reprezentacija osvojila zlato.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Vratniku bačena bomba

Pred seniorima je veliko finale Eurobasketa. Iako će biti teško protiv fizički vrlo dominantne selekcije Francuske, novo finale je pokazatelj kako se u Španiji radi s košarkašima i evidentno je da nema brige za njihove košarkaške fanove kada je budućnost u pitanju, prenosi Klix.

Devet selekcija i devet velikih finala na isto toliko takmičenja je podatak koji vjerovatno nikada nije zabilježen, niti će biti ponovljen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...