Solomun još uvijek pod dojmom nakon spektakla, poslao Sarajlijama poruku: “Zauvijek ću ga nositi u srcu”

- Advertisement -

DJ Solomun priredio je spektakularnu završnicu 28. izdanja Sarajevo Film Festivala o kojoj se ne prestaje pričati ni danima poslije. Sada je otkrio kako nije jedino publika, kojih je bilo nekoliko desetina hiljada, uživala prošlog petka.

Svjetska DJ zvijezda bh. porijekla nastupio je prošle sedmice u noći s petka na subotu ispred Vječne vatre, napravivši tako fantastičnu atmosferu koja je Sarajevo približila svjetskim metropolama.

Posebna noć, čini se, neće ostati u pamćenju samo Solomunovoj publici, nego i njemu samom. Na svom Instagramu, on je podijelio dirljivu objavu u kojoj se obratio Sarajlijama.

Na par snimaka vidi se dio atmosfere koja je vladala u centru grada, dok su specifični ritmovi DJ-a rođenog u Travniku ispunili atraktivnu, historijsku lokaciju u Sarajevu, zaokruženu austrougarskom arhitekturom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solomun (@solomun)

Odmah je istakao kako se radi o iskustvu koje se “ne može opisati riječima”.

PROČITAJTE JOŠ:  Poskupljuje gorivo, cijene veće za pet feninga po litri

“U satima koji su prethodili nastupu, bili smo izvan sebe od uzbuđenja. Nastavili smo tamo gdje smo stali 2019. godine. Plesati s toliko vas iz cijelog svijeta, na ulicama moje domovine, bilo je zaista neodoljivo iskustvo i znak da muzika zaista može premostiti granice. Ni kratka kiša nas nije mogla zaustaviti”, napisao je Solomun.

PROČITAJTE JOŠ:  Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Dodao je kako su ovaj izuzetno emotivni dan, podržali ne samo plesači i muzički entuzijasti, već i brojni lokalni, nacionalni i europski političari, što je naglasilo važnost ovog događaja za cijelu regiju.

“Osjećam se blagoslovljeno što mogu raditi ono što volim i želim vam zahvaliti što ste sa mnom podijelili ovaj nevjerovatan trenutak. Zauvijek ću ga nositi u srcu. Hvala Sarajevu! Volim Vas”, poručio je Mladen.

U komentarima brojne Sarajlije te posjetitelji koji su na ovaj način ispratili SFF, zahvalili su se Solomunu na nezaboravnoj noći, istaknuvši kako jedva čekaju ponovni susret s njim, prenosi Klix.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....