Šokantna otkrića o Messiju tresu medije: Šta je sve zahtjevao od Barselone i zbog čega je otišao?

- Advertisement -

Španski mediji došli su u posjed prepiske koju su vodili Barselona i predstavnici Lionela Mesija 2020. godine, kada su pregovarali o novom ugovoru. Otkriveno je zašto su pregovori propali, a potom, u ljeto 2021. je već bilo kasno za njegov ostanak na “Nou Kampu”.

Nova “bomba” u medijima trese Španiju i ponovo se tiče Lionela Messija! Španski list “El Mundo” otkrio je sve detalje i dokumenta prepiske između legendarnog Argentinca i Barselone, zbog kojih je Messi na kraju ostao bez novog ugovora i napustio klub poslije 21 godine nastupanja za “blaugranu”.

Njegovi zahtjevi su sve šokirali

Pomenuti list je došao do brojnih dokumenata kojim su otkrili sve što se dešavalo prošle godine i došli do nevjerovatnih saznanja – od toga kako je Messi navodno tražio kamatu od Barselone na dugovanja, do zahtjeva da dobije 10.000.000 eura bonusa, posebnu ložu, privatan avion usred sezone…

Zapravo, čitava priča je vrlo dugačka. Pregovori oko novog ugovora počeli su 11. juna 2020, čak godinu dana prije nego što će Messi napustiti klub po isteku ugovora u ljeto 2021. Obje strane su željele da dođe do produžetka saradnje, ali “El Mundo” sada otkriva iz privatnih prepiski koje su “procurile” u javnost kako je sve teklo i koliko je Messi imao zahteva.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon što mu je bačena bomba na kuću: Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić dobio policijsku zaštitu

Leo je od Barse tražio da na “Nou Kampu” ima privatnu ložu za njegovu porodicu i porodicu Luisa Suareza. Zahtjevao je privatni avion kojim bi sa porodicom svake godine za Božić mogao da odleti u Argentinu. Tražio je i bonus od 10.000.000 eura kao bonus za potpis novog ugovora. A to je sve tek samo zagrijavanje, piše Mondo.

Navodno je Messijev zahtjev bio i da mu se izlazna klauzula za napuštanje Barselone smanji sa nevjerovatnih 700.000.000 eura na još nevjerovatnijih 10.000 eura. Da, 10 hiljada erua.

Tražio je i kamatu od 3% na sve ono što mu se dugovalo iz sezone 2019/20, kada su igračima bila smanjena primanja zbog udara pandemije korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Uspješno okončana potraga: Hamza Muminović pronađen na području Kiseljaka

Pa čak ni tu nije sve. Messi je za smanjenje plate iz “korona sezone” od 20% tražio da mu se taj gubitak novca vrati tokom tri sezone eventualnog novog govora, naravno uz pomenutu kamatu.

Ipak, “El Mundo” piše da je tadašnji predsjednik Barselone Đozep Bartomeu bio spreman da prihvati sve uslove, osim dva – onaj o snižavanju izlazne klauzule na simboličnih 10.000 eura, i plaćanje bonusa od 10 miliona eura za potpis novog ugovora.

U međuvremenu, posljednja sezona Messijevog ugovora je prolazila, a finansijski problemi u Barseloni su se toliko produbljivali da ni novi predsednik Đoan Laporta nije mogao da zadrži Argentinca.

U ljeto 2021. su problemi već bili i takvi da Barsa nije mogla da ispuni stroge uslove Primere po pitanju finansijskog fer-pleja i Messi je morao da napusti “Kamp Nou”…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...