[Searching] A što vi radite kada ste na internetu?

- Advertisement -

Ove jeseni digitalni kanali komunikacije preuzimaju filmska platna! Napeti triler „Pretraživanje“ (Searching) zbog kojeg će te se upitati koliko zaista poznajete svoje bližnje prikovat će vas za kino sjedišta ali i natjerati da razmislite kakav digitalni trag ostavljate iza sebe.

Ima nešto u internetu i svim tim ekranima (računala, mobilni telefoni..) preko kojih dijelimo poruke, uspomene ali i tajne. Ekrani su postali prozori naših života i upravo preko takvog jednog prozora glavni junak filma proživjet će najgore dane svoga života.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Nakon što 16-godišnja kćerka Davida Kima (John Cho) nestane, otvara se lokalna policijska istraga koju vodi detektivka Rosemary Vick. Ali kako i 37 sati kasnije nema nikakvih tragova, David odluči pretražiti mjesto koje nitko još nije pretražio a gdje se danas čuvaju sve tajne: njen kompjuter.

David sada mora pratiti digitalne tragove svoje kćerke prije nego što zauvijek nestane. Otkrivajući sve više informacija o njoj David otkriva i da je zapravo uopšte ne poznaje te da se prije nestanka uplela u mrežu tajni i neobjašnjivih situacija.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Ovaj napeti triler ispunjen je preokretima, neobičnim kadrovima i izrazitom snažnom porukom oca koji ne odustaje od potrage za svojom kćerkom ne birajući kanale preko kojih će doći do odgovara.

Osim fantastične Debre Messing poznate po naslovnoj ulozi u seriji Will & Grace, u filmu u glavnim ulogama su i John Cho, Joseph Lee i Michelle La. Redatelj filma je Aneesh Chaganty.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...