Scream For Me Sarajevo u BH kinima

- Advertisement -

Nakon pretpremijernih projekcija u pet BH gradova sjajno ostvarenje kreće sa redovnim projekcijama u kinima sa najširom kino distribucijom jednog dokumentarnog filma u novijoj istoriji u BiH

Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime production Scream For Me Sarajevo, sinoć je započeo svoju zvaničnu BH kino distribuciju sa pretpremijernim projekcijama u pet BH gradova paralelno sa 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i preko 500 kino dvorana u Evropi i Svijetu. U prepunoj dvorani multiplexa Cinema City gledateljima se obratila i ekipa filma predvođena producentom Adnanom Ćuharom uz stojeće ovacije svih prisutnih. Nakon toga je prikazan i ekskluzivni razgovor sa frontmanom grupe Iron Maiden Bruce Dickinsonom snimljen u povodu održavanja ove pretpremijere širom Evrope u kojem je odgovarao i na pitanja fanova sa svih strana svijeta šta za njega znači održavanje tog nezaboravnog koncerta i kreiranja filma.

Scream For Me Sarajevo, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Film koji predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata svoj je put započeo na Sarajevo Film Festivalu gdje je i osvojio najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 Festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u u njegovu istorijsku i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u BiH, regionu, Evropi i Svijetu.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

U distribuciji Con film,kompanije koja u posljednjih nekoliko godina intenzivno podržava distribuciju BH igranog i dokumentarnog filma, „Scream for me Sarajevo“ od 19.aprila kreće sa redovnim projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Ekran u Zenici, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću te kinu Meeting Point što predstavlja najveću kino distribuciju jednog BH dokumentarnog filma u novijoj istoriji. Svijetsku distribuciju filma „Scream for me Sarajevo“ radi kompanija Eagle Rock-Universal.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...