Regionalni poslovni lideri u Sarajevu 12. novembra

0
Regionalni poslovni lideri u Sarajevu 12. novembra, Life.ba

Regionalni poslovni lideri u Sarajevu 12. novembra, Life.baASA grupacija organizuje susret vodećih regionalnih poduzetnika iz privatnog sektora na okruglom stolu pod nazivom „Uticaj privatnog sektora na razvoj društva“ koji će se održati 12. novembra u Sarajevu.

Najuticajniji poduzetnici će predstaviti svoja iskustva i ponuditi viđenje razvoja regije.

Najavljeno je učešće: Ante Todorića, “Agrokor” – Hrvatska, Aleksandera Svetelšeka, “Petrol” – Slovenija, Nijaza Hastora, “ASA Prevent Group” – BiH, Nihada Imamovića, “ASA Prevent Group” – BiH, Emila Tedeschija, “Atlantic Grupa” – Hrvatska, Miodraga Babića, bivšeg direktora “Hemofarma” – Srbija i Branka Greganoviča, “Strateks” – Slovenija.

“Kompanije iz privatnog sektora su glavni nosioci programa koji ima za cilj ostvarivanje održivog razvoja i smanjenje siromaštva. Privatni sektor je najvažniji partner za pružanje osnovnih usluga u oblastima izgradnje infrastrukture, kod investicija i inovacija. Ipak, privatne kompanije nailaze na mnoga ograničenja koja ometaju investicije, rast poslovanja, stvaranje novih radnih mjesta i konačno održivi razvoj društva”, kaže rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije Vedran Peršić.

On je  istakao kako će ovaj ovaj okrugli sto analizirati osnovnu ulogu privatnog sektora u društvenom i privrednom razvoju regije kao i izazove i prilike s kojima se kompanije susreću kao agensi promjena u tom razvoju.

Također će se fokusirati i na pokretače održivog razvoja u regiji, kao što su uloge malih i srednjih kompanija kao izvora inovacija i prilika za privatni sektor da preduzme nove inicijative. ASA grupacija predstavlja jedan od stubova razvoja privrede u BiH, a svojim poslovanjem snažno utiče na razvoj domaće ekonomije. Stalna ulaganja i inovativne ideje bile su ključ za učvršćivanje liderske pozicije na tržištu BiH, koja je zadržana tokom svih petnaest godina koliko djeluje ASA grupacija.

Rezultat je dobrog poslovanja da se cjelokupna grupacija ove godine našla na 50. mjestu najuspješnijih kompanija jadranske regije, a kao najuspješnija privatna kompanija iz BiH, saopćeno je iz ASA grupacije.

(Fena) 


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.