Prvi trailer najavljuje filmsku adaptaciju literarnog bestsellera Djevojka iz močvare

- Advertisement -

Mnogo puta mogli smo se uvjeriti u uspješne filmske adaptacije literarnih hitova. Gdje početi? 50 nijansi sive, Harry Potter, Gospodar prstenova, Jurski park, Millenium trilogija, djela Stephena Kinga i tako u nedogled. Uz navedene filmove raznovrsnih žanrova i namjenjenih publika, uskoro nam stiže misteriozna drama koja je adaptirana prema nedavnoj uspješnici New York Timesa.

Djevojka iz močvare (Where The Crawdads Sing) prati priču Kye Clark, misteriozne djevojke koja je sama odrasla u močvarnoj divljini. Iako ništa drugačija od ostalih, veći dio okoline, gradić Barkley Cove na jugu SAD-a, uvijek ju je promatrao s prijezirom. Ipak, Kya se sprijateljuje s dva mladića iz grada te potpuno otvara prema novom svijetu. Ali, kada jedan od njih biva pronađen mrtav, tragovi te, ponajviše sumnja okoline, čine Kyu glavnom osumnjičenom. Navedeno nam, za sada, otkriva objavljeni prvi službeni trailer.

PROČITAJTE JOŠ:  Blokirana kuća kod koje je posljednji put viđena mala Danka Ilić

Inače, film je adaptiran prema istoimenoj noveli Delie Owens koja je bila na vrhu top liste fikcija NY Timesa za 2019. i 2020. dok je ukupno provela čak 150 sedmica na listi bestsellera. Za režiju filma pobrinula se Olivia Newman (serije FBI, Chicago P. D.) dok scenario potpisuje Lucy Alibar. Iz producentske ekipe posebno se ističe jedno poznato hollywoodsko ime, oskarovka Reese Witherspoon. Što se tiče glumačke postave glavnu junakinju utjelovila je Daisy Edgar-Jones, a u ostalim ulogama pojavljuju se David Strathairn, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer, Jr. i drugi.

PROČITAJTE JOŠ:  Na magistralnom putu kod Zenice na teretno vozilo palo stablo

Kako bi se zaokružila ova priča između knjige i filmskog platna, može se istaknuti da je naslovnu pjesmu isključivo za film, pod nazivom “Carolina”, napisala i izvela Taylor Swift.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...