Life news

Pronađeno 200 tijela u podrumu srušene stambene zgrade u Mariupolju

0
Pronađeno 200 tijela u podrumu srušene stambene zgrade u Mariupolju, Life.ba

Radnici koji su kopali po ruševinama pronašli su 200 tijela u Mariupolju, objavile su u utorak ukrajinske vlasti, što je još jedno mračno otkriće u razrušenom lučkom gradu koji je doživio neke od najgorih stradanja u tromjesečnom ratu.

Tijela pronađena u podrumu srušene stambene zgrade bila su u stanju raspadanja, rekao je savjetnik gradskog gradonačelnika Petro Andryushchenko.

Mariupolj, nad kojim su Rusi nedavno preuzeli punu kontrolu, pretrpio je neke od najtežih ratnih stradanja i postao je svjetski simbol prkosa tvrdoj odbrani koju su mjesecima postavljali borci u čeličani.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Šta se dešavalo jutros u Vogošći?

Najava pronalaska tijela uslijedila je ubrzo nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio Rusiju da vodi “totalni rat”, nastojeći njegovoj zemlji nanijeti što je moguće više gubitaka, prenosi AP.

– Zaista, takvog rata na evropskom kontinentu nije bilo 77 godina – rekao je Zelenski Ukrajincima u ponedjeljak navečer, uoči tromjesečne godišnjice početka rata.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Kataru: Iranca sigurnosne snage upucale u glavu nakon što je slavio poraz Irana od Amerike

Ukazao je na raketni napad u kojem je prošle sedmice ubijeno 87 ljudi u gradu Desna, 55 kilometara sjeverno od Kijeva, jedan od najsmrtonosnijih pojedinačnih udara u ratu.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)