Premijera filma Angeline Jolie 14. februara u Zetri

- Advertisement -

Premijera filma “U zemlji krvi i meda” rediteljskog i scenarističkog prvjenca Angeline Jolie, u distribuciji firme Blitz Film i Video, bit će održana 14. februara u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Film će bh. publici predstaviti rediteljica Jolie te mnogobrojna ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović i Goranom Kostićem, čiji su dolazak osigurali distributer filma Blitz Film i Video distribucija te lokalni suorganizatori premijere Obala Art Centar Sarajevo i Magacin Kabare.

“Premijera filma “U zemlji krvi i meda” u februaru znači mi više od bilo koje premijere uz koju sam vezana. Moja obitelj i ja radujemo se što ćemo doći u Bosnu i podijeliti taj trenutak s izvanrednom glumačkom ekipom filma”, izjavila je tim povodom rediteljica Jolie.

PROČITAJTE JOŠ:  Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

Ovo izuzetno ostvarenje bh. publika imat će priliku pogledati u kinima od 16. februara. Priča filma dešava se u pozadini rata u BiH 1990-ih godina, a film je sniman u BiH i Mađarskoj. Scenaristica i redateljica Jolie uloge je dodijelila lokalnim glumcima iz BiH, Srbije i Hrvatske te aktivno poticala njihove sugestije i uključenost u razvoj filma, budući da su mnogi od njih i sami bili pogođeni ratom. Film prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Automobil se zapalio tokom vožnje na zaobilaznici

Hollywood Foreign Press Association nominirao je 15. decembra film “U zemlji krvi i meda” za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku. Ovo je ostvarenje također dobilo nagradu “Stanley Kramer” koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način, saopćeno je iz Obala Art Centra Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...