Predstavljena knjiga “Rak dojke i suvremeni načini rekonstrukcije”

- Advertisement -

17. augusta 2015 u Bošnjačkom institutu se okupio veliki broj liječnika, pacijentica i članica društva Renesansa te drugih zainteresiranih gostiju, koji su sa velikim zanimanjem pratili promociju knjige prof. Uroša Ahčana RAK DOJKE I SUVREMENI NAČINI REKONSTRUKCIJE – ostati sretna unatoč životnim vihorima.

20150817_131614

O knjizi su pored autora prof. dr. sc. Uroša Ahčana govorili i prof. emeritus dr. sc. Mirza Mušanović, prof. dr. sc. Siniša Kojić, prim. mr. Sc. Alija Aginčić, te gospođa Spomenka Hadžić, predsjednica Udruženja građana Renesansa te glumac i humanitarac Enis Bešlagić. Cijeli događaj je svojim klavirskim nastupom obogatila mlada pijanistica i liječnica Mateja Lasić.

Knjiga na razumljiv i čitaocu prijazan način predstavlja tematiku sa kojom se susreće svaka osma žena u suvremenom svijetu.  Namijenjena je stručnoj javnosti, ženama i svima ostalima koji žele saznati više o mogućnostima koje suvremena medicina pruža kada je u pitanju rak dojke. Opsežna knjiga donosi više od 400 fotografija, poglavlje sa stvarnim primjerima rekonstrukcija te osobne ispovjedi bolesnica, koje su pobijedile tu opaku bolest.

” Ova će knjiga pomoći oboljelim ženama u donošenju važnih odluka, savladavanju straha u nepoznatoj sredini, među nepoznatim ljudima, u bolnici i operacijskoj sali. Knjiga je namijenjena pacijenticama, ali i liječnicima i medicinskom osoblju koji kao tim koriste svoje znanje te predano rade pomažući oboljelima od raka dojke. I na kraju, knjiga je namijenjena svima koji još ne žive u virtualnom svijetu, a žele saznati više o problemima modernog društva i mogućim rješenjima,” u svom je govoru istakao prof. Dr. Ahčan.

Izdavači knjige su Univerzitetski klinički centar Sarajevo i TDP Sarajevo, a knjiga će se uskoro moći naći u bosanskim knjižarama.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Prof. dr. sc. Uroš Ahčan, dr. med., je direktor Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku hirurgiju KC Ljubljana. Nasljednik je vodećih liječnika ljubljanske škole plastične, rekonstrukcijske i estetske hirurgije. Edukaciju u Ljubljani nadopunio je u vodećim centrima Europe i svijeta, čime je postigao zavidno znanje iz tog područja medicine, koji se razvija velikom brzinom. Jedan je od vodećih plastičnih hirurga u regiji, pogotovu iz područja rekonstrukcije dojki mikrokirurškim tehnikama koje je doveo gotovo do savršenstva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...

Fitnes savjeti za žene starije od 50 godina

Ako ste bili fizički aktivni prije 50-te, to je...

Sokovi ne smiju zamijeniti obroke

Konzumiranje soka kao zamjene za obrok može biti loše...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...