Potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod

0
Potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod, Life.ba

Potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod, Life.ba

Danas je u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod između JP Direkcije cesta FBiH i zajedničkog poduzetništva Integral Inžinjering Laktaši, CPM BH Lukavac i  Reweus  d.o.o. Lukavac. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija FBiH, premijer Vlade Tuzlanskog kantona i članovi Uprave JP Direkcije cesta FBiH.

Ugovorena vrijednost radova je 6.471.733,42 KM. Nadzor na izvođenju radova obavljat će Konzorcij  Zavod za saobraćaj GAF Sarajevo i Divel Sarajevo, a vrijednost ovog ugovora je 170.466 KM. Radovi će se izvoditi planski, bez obustave prometa, i uz prethodnu izradu projekta odvijanja prometa u toku izvođenja radova. Planirani rok izvođenja radova je 240 dana, a počet će čim se steknu za to potrebni uvjeti.

Radovi podrazumijevaju kompletiranje petlje u Šićkom Brodu- bit će izgrađena četiri  nova mosta i rekonstruirano pet postojućih mostova, kao i kompletirana dva nova kraka petlje i to krakovi petlje Tuzla – Orašje i Sarajevo – Doboj. U okviru ovog projekta kompletirat će se zatvoreni sistem odvodnje površinske vode sa kolovoza do separatora i dalje do recipijenta. U okviru projekta izvest će se svi radovi na rasvjeti petlje Šićki Brod na svim krakovima petlje. Kompletiranjem petlje u Šićkom Brodu na njen puni kapacitet, promet se razvrstava samo na desna skretanja sa isključnim trakama što će eliminirati sve zastoje na ovom čvorištu, posebno zastoje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima koji su svakodnevnica na petlji u Šićkom Brodu .

JP Direkcija cesta FBIH u saradnji sa Općinom Tuzla  riješila je  imovinsko -pravne poslove za te odabrala izvođača radova na izgradnji petlje.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.