Policija riješila priču o otmici djece na odmorištu

0
Policija riješila priču o otmici djece na odmorištu, Life.ba
FOTO: Ilustracija/Jutarnji list

Prije tri dana u medijima se pojavio niz tekstova o tome kako su dvojica predatora na odmorištu Zir pokušala u automobil namamiti 10-godišnju djecu koja su se u tom trenutku nalazila na školskom izletu.

“Jedan je dječak blagajnicu na odmorištu pitao ko su ti tipovi, a blagajnica mu je navodno prišapnula – bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Znači da su blagajnici poznati otprije, i oni i njihove kriminalne radnje”, piše novinarka u šokantnom tekstu i dodaje: “Roditelji su u šoku, djeca uznemirena, ono što se inače događa u filmovima jučer se dogodilo na odmorištu Macola.

“I zaista roditelji su u šoku, čak su i bijesni, ali ne zbog lažnih predatora, već zbog senzacionalističkih tekstova punih neprovjerenih informacija.

Škola koja se neopravdano razvlačila po medijima danas je objavila kako se 12. maja nije dogodio nikakav pokušaj otmice, a isto je izvijestila i policija na osnovi kriminalističkog istraživanja.

“Utvrđeno je da je muškarac prilikom plaćanja svog računa na blagajni odmorišta primijetio dječaka koji nije imao dovoljno novca da plati željeni artikl te je samoinicijativno ostavio svoj ostatak od plaćenog računa na pultu blagajne i rekao da je taj novac za dječaka.

PROČITAJTE JOŠ:  Građani pomogli policiji u pronalasku nestale Amre Kovačević

Vidjevši pozitivnu reakciju dječaka, manje novčane iznose ponudio je još nekolicini djece koja su bila u blizini, ne želeći kod njih izazvati osjećaj zakinutosti, ali su djeca odbila primitak novca. Budući da su ga nastavnice upozorile na ponašanje, muškarac je napustio odmorište, zajedno s kolegicom koja ga je za to vrijeme čekala u vozilu”, stoji u izvještaju policije.

Muškarac nije imao navučenu kapuljaču, bio je sam, a ne u društvu “još jednog predatora” i nijedno dijete nije povlačio ili nagovarao da s njim uđe u vozilo, što je dokazano pregledom nadzornih kamera. Muškarca je policija provjerom registarskih oznaka pronašla i kontaktirala. U tom trenutku vraćao se sa službenog putovanja s kolegicom.

Učiteljice nisu mahnito skupile svu djecu, nego su mirno s njima u autobusu razgovarale o tome kako se ponašati u situaciji kada im pristupi nepoznata starija osoba i nakon svega obavijestile roditelje, direktora i policiju – za svaki slučaj.

Nakon održanog roditeljskog sastanka u školi obratila nam se jedna od majki čije je dijete bilo na tom izletu. Malo je reći da je ljuta zbog cijele situacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Građani pomogli policiji u pronalasku nestale Amre Kovačević

“Imamo najbolju učiteljicu na svijetu. Ona se toliko trudi, ide na terensku nastavu s djecom, vodi ih na izlete. U školi koja je pet kilometara udaljena od naše djeca nikamo ne idu, naši nema gdje nisu bili. Ako neko nije zaslužio da mu se ovo dogodi, to je ona”, ispričala je za DNEVNIK.hr.

Učiteljice nakon cijele drame ne žele više ići na izlete – četiri dana nisu spavale, provjeravale su kako su djeca, a i njih su stalno svi zvali”, ispričala nam je majka.

Novinarka koja je objavila tekst također je majka djeteta iz grupe koja se našla na izletu.

“Objavila je članak na osnovu izjave 10-godišnjeg djeteta bujne mašte bez provjere”, zgroženo nam komentira majka koja u cijeloj situaciji najviše žali što su nastradali oni koji savjesno obavljaju svoj posao zbog onih koji to ne čine.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.